Simona Halep a identificat-o pe românca ce poate să ducă mai departe performanțele campioanei de la Constanța

Dragos Stefanescu Brădescu Alexandru 07.09.2021, 23:55
Simona Halep a identificat-o pe românca ce poate să ducă mai departe performanțele campioanei  de la Constanța

Simona Halep a fost eliminată în faza optimilor de finală de la US Open. După eliminarea de la turneul american Simona Halep a identificat-o pe românca ce poate să facă mare performanță în tenisul mondial.

Simona Halep a identificat-o pe românca ce-i poate călca pe urme în tenisul mondial

Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina în faza optimilor de finală de la US Open. Astfel, Simona a ratat șansa unei calificări în fazele superioare ale turneului american.

Senzația de la US Open 2021 este jucătoarea britanică cu origini românești, Emma Răducanu. Sportiva de 18 ani a avut un parcurs excepțional la turneul american și a reușit să se califice în sferturile de finală.

La sosirea în România, Simona Halep a comentat evoluția de excepție de la US Open a Emmei Răducanu. Halep a declarat că nu este surprinsă de rezultatele Emmei pe care o consideră foarte talentată. Constănțeanca crede că Emma Răducanu va fi una dintre campioanele noii generații din tenisul mondial.

Nu o consider o surpriză. La Wimbledon, deja făcuse turul patru la Wimbledon și a arătat un tenis foarte bun și foarte plăcut. Fernandez mi se pare o jucătoare foarte completă și foarte rapidă. O generație nouă vine din urmă și mă bucur pentru ele”, a declarat Simona Halep la sosirea în România.

Simona Halep mulțumită de evoluția de la US Open

Simona Halep a fost eliminată de Elina Svitolina în faza optimilor de finală la US Open. În ciuda înfrângerii suferite, Simona nu a părut dezamăgită de rezultatul obținut. Constănțeanca a declarat că este mulțumită de parcursul său de la turneul american.

A fost un meci greu. Ea a jucat foarte constant, nu a ratat mult, a fost puternică pe picioare, a alergat mult, așa că toată admirația pentru ea. Cât despre mine, am fost un pic stresată și tensionată înainte de meci pentru că știam că va fi unul dificil. Eram și un pic obosită după cele trei partide aici.

Per total am făcut o treabă bună aici. Sunt pozitivă pentru că am putut evolua fără dureri. Acum mă voi odihni puțin și voi reflecta la ce trebuia să fac mai bine în acest meci. Era normal ca ea să aibă prima șansă pentru că a adunat mai multe meciuri în acest sezon și mai multă încredere”, a declarat Simona Halep după înfrângerea cu elina Svitolina.

Pentru accederea în optimile de finală ale US Open, Halep a primit suma de 265.000 de dolari. Românca va primi și 180 de puncte WTA pentru calificarea în optimile US Open. Pentru Halep aceste puncte sunt de ajuns pentru a urca până pe locul 11 WTA. Simona are 4051 de puncte și se află la doar nouă puncte distanță de Petra Kvitova, care se află pe locul 10.

Urmăriți Playsport.ro și pe