Simona Halep a intrat într-un top select. Ce rol important are Transylvania Open în cariera româncei

Olteanu Ștefan 31.10.2021, 16:53

Simona Halep și-a reintrat în formă cu ocazia turneului Transylvania Open, iar recent a intrat într-un top select de jucătoare. La turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca, Simona Halep bifează prima finală a acestui sezon. Asta înseamnă că va ajunge la 12 sezoane consecutive în care joacă cel puțin o finală de turneu WTA. Performanța este una uluitoare și dovedește încă o dată constanța de care a dat dovadă Simona pe tot parcursul carierei.

A 40-a finală disputată de Simona Halep. A intrat într-un top select de jucătoare

Simona Halep a intrat într-un top select de jucătoare odată cu accederea în actul final de la Transylvania Open. La Cluj-Napoca, Simona va juca a 40-a finală a carierei.

Deși este doar primul turneu din acest în la care se califică în ultimul act, Transylvania Open are o semnificație aparte pentru Simona Halep. Este turneul care a ajutat-o să joace cel puțin o finală de turneu WTA în 12 sezoane consecutive.

Nu multe jucătoare de tenis se pot lăuda cu o asemenea performanță, iar acest lucru confirmă încă o dată constanța care i-a consacrat întreaga carieră Simonei.

Deși a fost un sezon dificil pentru campioana noastră, în care s-a confruntat cu mai multe accidentări și a părăsit TOP 10 WTA după 7 ani și jumătate de prezență neîntreruptă, Simona Halep pare că și-a revenit în formă odată cu turneul de la Cluj-Napoca.

Ea s-a calificat în finală fără să piardă vreun set. Mai mult, doar 12 game-uri a cedat Simona în cele 4 meciuri disputate la Transylvania Open.

Suma câștigată de Simona Halep până acum la Transylvania Open. La cât se ridică averea făcută din tenis.

Are ocazia să câștige al 23-lea trofeu

Din cele 40 de finale disputate în carieră, Simona Halep a câștigat 22. Ultima oară s-a impus în septembrie 2020, la Roma, unde a trecut de Karolina Pliskova.

Astăzi, Simona Halep va da piept cu Anett Kontaveit, locul 14 WTA. Ultima oară cele două s-au întâlnit în sferturi la Australian Open 2020. Atunci, Simona Halep s-a impus după doar 54 de minute, scor 6-1, 6-1.

De asemenea, ele s-au mai duelat de două ori și în 2017, la Roma și Miami, ambele partide fiind câștigate de Simona Halep în două seturi.

Este un vis devenit realitate pentru mine, mi-am dorit să ajung în finală. Este turneul meu de casă, mereu joc bine când vin aici. Sunt motivată, sunt fericită și abia aștept să joc finala de mâine.

Nu voi avea un meci ușor cu Kontaveit, a jucat foarte bine până acum, este încrezătoare. Este doar un meci în plus, vreau să fiu concentrată până la final. Îmi pare rău că fanii nu sunt aici, cred că atmosfera ar fi fost de un milion de ori mai frumoasă. Sper ca oamenii să-mi transmită energie de acasă, cea mai dulce victorie ar fi aici, acasă”, a declarat Simona Halep, după victoria din semifinale cu Kostyuk.

Turneul de la Cluj-Napoca este penultimul pe care Simona Halep îl joacă în 2021. Românca va încheia sezonul în Austria, la Linz, competiție care se va desfășura între 6 și 12 noiembrie.

Urmăriți Playsport.ro și pe