Simona Halep a plecat din România! Anunțul de ultimă oră despre jucătoarea de tenis acuzată de dopaj

Radu Bordei 28.10.2022, 13:43
Simona Halep a plecat din România! Anunțul de ultimă oră despre jucătoarea de tenis acuzată de dopaj

Simona Halep a început deja să se pregătească intens pentru procesul care o așteaptă, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Românca riscă o pedeapsă de 4 ani de zile, care ar echivala cu finalul carierei. De aceea, fostul lider mondial a făcut o călătorie pentru a stabili toate detaliile necesare.

Simona Halep a plecat din țară. Tenismena își pregătește apărarea

În plin scandal, jucătoarea noastră a plecat de urgență în Elveția, anunță Orangesport. Se pare că Halep s-a deplasat pentru a vorbi cu mai mulți avocați, pentru a se alătura echipei juridice pe care deja a strâns-o deja. Procesul va începe în curând, iar Simona este determinată să se prezinte cu cele mai convingătoare argumente ca să evite o suspendare mare.

În Elveția se găsește și Tribunalul de Arbitraj Sportiv, for la care aproape sigur se va ajunge într-un final.

„Nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise”. Simona Halep a găsit cheia salvării pentru scandalul de dopaj în care e implicată

Vești foarte bune pentru Simona Halep vin din Olanda, unde două nume importante au explicat care poate fi cheia salvării pentru sportiva din Constanța.

Halep luptă în aceste zile să își demonstreze nevinovăția, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA.

Pe scurt, Roxadustat este un medicament care amplifică secreția de eritropoietină, un hormon secretat la nivelul rinichilor care ajută la producerea globulelor roșii. Totodată, globulele roșii au rolul de a transporta oxigenul la toate organele din corp și astfel sportivii care apelează la această substanță pot avea o anduranță substanțial mărită.

Însă, în cazul tenisului anduranța nu este principala calitate de care au nevoie sportivii de eltiă. Și Babette Pluim, un expert olandez în medicină, a explicat de ce Simona Halep nu ar fi putut să beneficieze sub nicio formă de pe urma unei eventuale dopări voluntare cu Roxadustat:

„Alte alternative, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat. Are un efect în principal pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari.

La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen este de 55 până la 60%. Pentru cicliști, aceasta este uneori de 90 până la 100 la sută.

Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise”, a spus Babette Pluim, pentru jurnaliștii olandezi de la NRC.

De asemenea, președintele Agenției Naționale Antidoping din Olanda a descris drept „ciudat” faptul că Roxadustat, un medicament pentru anemie, a fost gâsit în sângele Simonei Halep.

Urmăriți Playsport.ro și pe