Simona Halep a primit scuze din partea fostului premier al României: “I-am explicat atunci și a râs. Este un om extraordinar”

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.07.2021, 17:23
Simona Halep a primit scuze din partea fostului premier al României: “I-am explicat atunci și a râs. Este un om extraordinar”

Simona Halep a primit scuze din partea fostului premier al României. Fostul lider mondial WTA s-a aflat fără să vrea în centrul unei discuții la nivel politic în 2017. Totul s-a întâmplat în contextul existenței dezbaterii publice care privea la acel moment plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor. Mihai Tudose a explicat faptul că legea, așa cum era ea gândită atunci, genera probleme uriașe pentru Guvernul României.

Proiectul de lege prevedea ca după nașterea copilului mamele să primească de la stat 85% din venitul pe care l-au înregistrat în anul precedent. Tudose a dat-o la acel moment drept exemplu pe Simona Halep pentru a explica faptul că nu era în regulă ca acel proiect de lege să fie adoptat de Parlament.

Simona Halep a primit scuze din partea fostului premier al României: “I-am explicat atunci și a râs. Este un om extraordinar”

La scurt timp după aceea, Simona Halep i-a oferit un răspuns lui Mihai Tudose. Ușor indignată, sportiva i-a transmis premierului de la acel moment că nu ar avea nevoie de ajutorul statului pentru a-și crește copiii pe viitor. Cu toate acestea, Halep a spus că nu i se pare normal să existe discriminări în raport cu acest subiect.

La aproape patru ani de la acel moment, Mihai Tudose a dezvăluit că a discutat cu Halep după acel episod și i-a explicat exact ce a vrut să spună.

(I-ați cerut scuze Simonei Halep?) Da, am vorbit cu Simona, care este un om extraordinar. De o modestia și un bun simț duse la extrem. Cu toate că are toate motivele să fie arogantă, să folosesc un termen românesc, fiind cea mai bună în domeniul ei. În acel context, acea lege era defectă – spunea ca mama să primească 85% din veniturile pe anul trecut. Se ajunsese la o situație ciudat în care, dacă cineva vindea o casă, o înregistra ca venit, rămânea gravidă, apoi năștea – eu trebuia să-i plătesc, statul român, timp de doi ani, 85% din acea sumă.

Atunci era pe val Simona Halep. Câștigase o sumă foarte mare în valută. I-am explicat atunci și a râs. Poziția ei a fost ok. M-a liniștit. În ședința cu cei implicați, acesta a fost exemplu. Dacă ființa aceasta superbă…. Vă dau exemplu cât de proastă e legea, una socială – poate fi speculată de alții care pot fura niște bani de la stat. Și atunci hai să plafonăm. Statul îți dă doar atât. Asta a fost rațiunea”, a spus fostul premier al României în cadrul emisiunii „40 de întrebări” de la Kanal D.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe