Simona Halep, epuizată dar victorioasă: „Acum câteva luni nu mă puteam gândi la asta!” Prima reacție după victoria uriașă de la Toronto

Robert Zanfir 14.08.2022, 23:17
Simona Halep, epuizată dar victorioasă: „Acum câteva luni nu mă puteam gândi la asta!” Prima reacție după victoria uriașă de la Toronto

Simona Halep este campioana de la Rogers Cup. Românca a câștigat cu Haddad Maia, 6-3, 2-6, 6-3. Este primul titlu câștigat de fostul număr 1 mondial la Toronto. De luni, Halep va urca pe locul 6 în clasamentul WTA.

Simona Halep a reînvățat să fie campioană. Fostul număr 1 mondial a câștigat la Toronto, al doilea titlu din acest an. Victoria din Canada o propulsează pe constănțeancă pe locul 6 WTA. Pentru câștigarea Rogers Cup, Simona va obține 39.700 de dolari şi 900 de puncte.

Simona Halep, epuizată dar victorioasă. Prima reacție după victoria uriașă de la Toronto

„Mulțumesc. Am multe de spus, dar sunt epuizată. Felicitări lui Beatriz, mulțumesc pentru azi, a fost o bătălie excelentă, mi-ai dat mult de muncă.

Este un loc special pentru mine, am mai câștigat de două ori la Montreal. Vă mulțumesc că ați venit, sunteți atât de mulți romani, canadieni.

Mulțumesc lui Patrick, pentru că a crezut atât de mult în mine. Acum câteva luni nu mă puteam gândi că aș putea căștiga un astfel de turneu. Sper să vină cât mai multe astfel de trofee. Sper că te-am făcut mândru, nu am jucat așa cum ar fi trebui”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Haddad Maia: „Felicitări, Simona! Ai muncit atât de mult”

Beatriz Haddad Maia devine prima braziliancă ajunsă într-o finală WTA 1000. După noile clasamente, Haddad Maia va intra în TOP20, în noile clasamante care vor fi publicate de luni.

„Vreau să le mulțumesc tututor pentru că au participat și au gustat din această bătălie. Vreau să o felicit pe Simona, a muncit enorm ca să ajungă aici.

Vreau să vă mulțumesc pentru ca ne-ați primit așa de bine”, a declarat Haddad Maia la finalul finalei de la Toronto.

Titlurile câștigate de Simona Halep de-a lungul carierei:

Titluri WTA de simplu: 24 – Toronto (WTA 1000), Melbourne (WTA 250) – 2022, Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;