Simona Halep, măcinată de o „boală care o omora”. Mouratoglou a vorbit deschis despre episodul necunoscut

Giosanu Catinca 07.10.2022, 12:01

Patrick Mouratoglou a făcut noi dezvăluiri despre relația pe care o are cu Simona Halep. Antrenorul francez a povestit că a avut de dus o muncă importantă pentru a schimba aspecte din jocul fostului lider mondial. Tehnicianul susține că problemele cu care se confrunta sportiva noastră îi afecta tot ce făcea.

Patrick Mouratoglou, despre problemele Simonei Halep

Fosta soție a lui Toni Iuruc nu era în cea mai bună formă când l-a întâlnit pe actualul său antrenor. De altfel, ea recunoaște cu a avut mare noroc că l-a cunoscut pe Patrick Mouratoglou. Accidentările suferite în decursul anului trecut au afectat-o pe marea noastră campioană.

Vreme îndelungată ea s-a confruntat cu probleme de anxitate, însă s-a ferit să vorbescă despre acest aspect în spațiul public. Ea a dezbătut subiectul abia după ce s-a separat de Toni Iuruc, cel cu care trebuia să se cunune religios.

Simona Halep a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou la începutul lunii aprilie, dar lucrurile nu au funcționat prea bine la început. Antrenorul simțea nevoia să facă multe schimbări în jocul campioanei noastre, însă ea avea nevoie să fie luată ușor. Neștiind ce este în mintea ei, tehnicianul a grăbit puțin lucrurile. Schimbările majore au provocat câteva eliminări premature din competiții importante.

”Erau semne foarte rele”

După câteva luni de colaborare, Halep a revenit la forma bună de altădată. Ea recunoaște că nu ar fi putut să își recapete încrederea în sine dacă nu ar fi avut parte de susținerea francezului.

Mouratoglou a spus la rândul lui că este fericit că a putut să o ajute pe marea campioană din România. El se bucură că sportiva a avut 100% încredere în procesul de transformare, devenind o jucătoare diferită și, din multe puncte de vedere, mai bună.

„A trebuit să fac schimbări mari, dar să continue să câștige. Simona a pierdut în turul doi la Roma și în turul doi la Roland Garros! Erau semne foarte rele. Mi-am spus că nu fac lucrurile bine. Dar nu toate lucrurile erau rele, așa că le-am păstrat pe cele bune.

A urmat atacul de panică, iar stresul o ‘omora!’. Chiar dacă progresa pe o parte, stresul îi afecta rezultatele. A trebuit să micșorez stresul și să îmi adaptez strategia. Despre asta e vorba. Rezultate îți dau un feedback. Trebuie să iei acel feedback și să îți adaptezi strategia, în fiecare zi ai oportunitatea să îți adaptezi strategia! Încrederea dintre jucătoare și antrenor este elementul cheie al acestui sport.”, a spus fostul antrenor al Serenei Williams la Brainz Podcast.