Simona Halep revine pe teren! Veste genială primită de fostul număr 1 mondial din tenisul feminin

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.12.2022, 06:01
Simona Halep revine pe teren! Veste genială primită de fostul număr 1 mondial din tenisul feminin

Simona Halep ar putea reveni pe teren în scurt timp, chiar dacă va primi o suspendare drastică după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat. Asta pentru că antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, a înființat un mini-circuit de turnee „amicale”, denumit „Ultimate Tennis Showdown” (UTS).

Simona Halep ar putea reveni pe teren în iulie 2023, chiar dacă va fi suspendată pentru dopaj

Potrivit ESPN, această competiție cu caracter amical va debuta în 2023 și va fi compusă din 4 evenimente. Ele ar urma să se desfășoare în lunile iulie, septembrie, noiembrie și decembrie ale anului viitor. Astfel, întrucât meciurile de la aceste turnee nu sunt organizate de ITF sau WTA, Simona Halep va putea participa, chiar și dacă va primi o suspendare de minim un an în scandalul de dopaj în care este implicată.

Așadar, fostul lider WTA ar putea reveni pe teren, cel mai devreme, în luna iulie a anului viitor. Bineînțeles, dacă va fi suspendată în cele din urmă. Dacă nu va fi suspendată, Simona Halep ar putea să joace din nou încă de la începutul anului viitor, în funcție de cât de repede se va încheia procesul care se va desfășura la tribunalul Sports Resolutions din Londra.

Știe fostul lider WTA că va scăpa ușor de acest proces?

Legat de acest subiect, jucătoarea de tenis în vârstă de 31 de ani a arătat o atitudine destul de lejeră. Poate mult prea lejeră în contextul dat. Acest aspect l-a surprins și pe Cristian Jura, arbitru român de la TAS.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!

Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o. Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip.

Spre deosebire de Simona Halep, Sharapova a ales atunci să facă cât mai transparent tot procesul. Și a comunicat, pe rețelele sale sociale, aproape fiecare pas.

Însă și cazul rusoaicei a fost diferit de al cel al româncei. Totuși, tăcerea Simonei Halep mă miră un pic!”, a spus el pentru playtech.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe