Omul care îi promite că o salvează pe Simona Halep: „Îi fac praf pe toți. Și pe judecătorii ăia de acolo”

Robert Zanfir 03.12.2022, 22:59
Omul care îi promite că o salvează pe Simona Halep: „Îi fac praf pe toți. Și pe judecătorii ăia de acolo”

Dumitru Dragomir (76 de ani) este convins de nevinovăția Simonei Halep (31 de ani). Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal spune că ar putea dovedi în doar câteva zile că aceasta este doar o victimă în cazul de dopaj în care este implicată.

Suspendată din tenis după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță aflată pe lisat interzisă a WADA, Simona Halep așteaptă începerea procesului. Prima dată, românca va fi judecată de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra. Ea s-ar putea adresa și Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dar un avocat român de la TAS spune că fostul număr 1 WTA a preferat tăcerea.

Dumitru Dragomir, omul care promite să o salveze pe Simona Halep

Trimis la „brutărie” cu ani în urmă, Dumitru Dragomir ar putea îmbrăca acum haina de detectiv. Fostul șef de la LPF este convins că nevinovăția româncei. Spune că ar putea elucida cazul în doar 15 zile.

„Spun cu toată răspunderea că Halep nu s-a drogat fiind conștientă de așa ceva! Nu avea de unde să știe ea de acest medicament. La noi în țară nici nu apăruse! De unde dracului să știe? Cineva i-a dat și n-a avertizat-o.

Acel cineva trebuie descoperit! Eu dacă m-aș apuca de cercetări, vă spun că aș scoate-o nevinovată în decurs de 15 zile! Vai, mama mea! Păi pleci pe firul evenimentelor”, a spus Dumitru Dragomir în podcastul „Tare de tot”.

Verdictul lui Dragomir: Îi vor da 11 luni de suspendare!

Simona Halep riscă între doi ani și patru ani de suspendare. Ar fi finalul carierei pentru jucătoarea noastră. Totuși, fostul număr 1 WTA nu este deloc panicat de situația în care se află. Recent, a fost într-o scurtă vacanță în Grecia, unde a părut că se simte foarte bine.

„Dar ea s-ar putea să acopere și ea pe cineva. Rețineți ce vă spun! Eu am o impresie despre ea și despre familia ei, îi cunosc și sunt niște oameni admirabili. Iar ea e o sportivă despre care o să vorbească generații, așa cum se vorbește de Ilie Năstase.

Cred că îi va da o suspendare între 4 și 11 luni, chiar dacă e nevinovată! Și eu bag mâna în foc pentru ea că e total nevinovată, nu că ar fi vinovată cu 1% sau 2%! E 100% nevinovată! Ori i s-a dat fără să știe ori fără să o informeze, pentru că ea nu avea educația medicală să știe despre acest medicament.

Păi ce, are studii medicale Halep? Dacă m-aș duce eu să pledez, îi fac praf pe toți și pe judecătorii ăia de acolo”, a mai spus Dumitru Dragomir,

Cristian Jura, arbitru român la TAS: „Tăcerea Simonei Halep mă miră un pic”

Perioada în care Simona Halep ar fi putut anunța ce va alege pentru viitorul ei a experiat. Cristian Jura, avocat român din cadrul TAS face o comparație cu cazul Mariei Șarapova. Într-un interviu pentru Playtech, spune că este surprins de tăcerea din jurul jucătoarei noastre.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!

Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o. Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip. Spre deosebire de Simona Halep, Sharapova a ales atunci să facă cât mai transparent tot procesul. Și a comunicat, pe rețelele sale sociale, aproape fiecare pas.

Însă și cazul rusoaicei a fost diferit de al cel al româncei. Totuși, tăcerea Simonei Halep mă miră un pic!”, a spus Cristian Jura potrivit playtech.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe