Simona Halep se plânge înaintea debutului la Roma: „Este apăsător! Nu mă pregătesc pentru Roland Garros”

Marian Cărăvan / 08.05.2021, 21:41
Simona Halep se plânge înaintea debutului la Roma: „Este apăsător! Nu mă pregătesc pentru Roland Garros”

Simona Halep se plânge înaintea debutului în turneul de la Roma. Care ar principala problemă pentru campioana noastră. Ocupanta locului 3 a plecat în capitala Italiei pentru a-și apăra titlul cucerit în toamna anului trecut.

Simona Halep se plânge înaintea turneului de la Roma

Campioana noastră invocă principala problemă cu care se confruntă nu doar ea, ci toți sportivii. Este o problemă deja destul de apăsătoare, având în vedere restricțiile sanitare din ultimul an. Simona Halep se plânge înaintea debutului la Roma.

Nu avem voie să ieșim din hotel, ceea ce nu este ușor. Dar sper, în viitorul apropiat, să se schimbe lucrul ăsta. Este destul de apăsător, după o săptămână sau zece zile e din ce în ce mai rău. Dar, așa cum am făcut întotdeauna, o să fiu concentrată 100% pe turneul respectiv. Nu merg acolo doar pentru a mă pregăti pentru Roland Garros”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep se plange inaintea debutului la Roma
Simona Halep se plange inaintea debutului la Roma

Simona Halep, campioană la Roma, în 2020

Pe 21 septembrie 2020, Simona Halep se impunea fără probleme în turneul din capitala Italiei. Campioana noastră ajungea atunci la 22 de turnee câștigate în circuitul profesionist de tenis.

Doar 32 de minute a durat finala turneului de la Roma, dintre Simona Halep și Karolina Pliskova. Campioana noastră a evoluat senzațional și a câștigat primul set după 20 de minute, cu 6-0. În setul 2, la scorul de 2-1 pentru româncă, sportiva din Cehia a abandonat și astfel trofeul a fost adjudecat de Simona Halep. Abandonul cehoaicei nu-i știrbește cu nimic din valoare Simonei Halep, care a evoluat într-o manieră entuziasmantă în ultimul act al turneului de la Roma.

Pentru Simona Halep, a treia oară a fost cu noroc. După ce a mai jucat două finale, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina, Simona Halep s-a impus în turneul de categorie Premier 5 de la Roma. Ocupanta locului 3 WTA merge la Roma să-și apere titlul.

Va intra direct în turul secund, unde este posibil să dea peste fostul număr 1 mondial, Angelique Kerber. Cele două sportive s-au mai întâlnit de nouă ori până acum în circuitul profesionist, Simona Halep având cinci victorii în fața jucătoarei din Germania.

Simona Halep se poate întâlni la Roma și cu liderul mondial, australianca Ashleigh Barty. Datorită configurației tabloului principal, duelul dintre locul 1 și locul 3 este posibil doar în finală. Turneul de la Roma este programat în perioada 10-17 mai. După acest turneu, pentru Simona Halep urmează turneul de Grand Slam de la Roland Garros, pe care constănțeanca l-a câștigat în 2018. La revenirea acasă, Simona Halep și iubitul ei, Toni Iuruc, intenționează să se mute în vila cumpărată anul trecut în cartierul Primăverii din București.