Simona Halep și-a ales antrenorul. „Avem echipa completă”

Moldoveanu Camelia / 27.09.2021, 14:50

Simona Halep a anunțat care este noul ei antrenor. Zvonurile despre înlocuitorul lui Darren Cahill s-au adeverit. Campioana României reia o veche colaborare. Anunțul a venit chiar în ziua în care sportiva împlinește 30 de ani.

Noul antrenor al Simonei Halep. Anunțul oficial

Simona Halep a făcut anunțul oficial cu privire la noul său antrenor chiar în ziua în care împlinește 30 de ani. Campioana României reia colaborarea cu fostul ei antrenor, Adrian Marcu. Cei doi au mai făcut echipă și în 2013 și au existat voci care au bănuit această nouă mutare a Simonei.

Domnul Dobre este în echipă şi a venit şi domnul Marcu. Avem o echipă completă. Plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut afinitate cu dumnealui. În 2013, am avut rezultate foarte bune. Singur nu poţi la acest nivel, e presiune. Sunt emoţii înainte de meciuri. Trebuie să fie o persoană care are încredere în tine şi trebuie să am şi eu încredere în ea, să îmi ofere linişte”, a spus Halep.

CTP: „O alegere foarte bună”

În urmă cu ceva timp, când Simona Halep se afla încă în luna de miere, CTP era convins că Adrian Marcu o să fie iar antrenorul campioanei României. Este vorba despre omul lângă care Halep a câștigat Wimbledon în 2019. Sportiva a început deja pregătirile pentru Indiana Wells, turneul care se desfășoară în perioada 4 -17 octombrie. Cel mai probabil Marcu o să plece împreună cu Simona, pe 2 octombrie, în SUA.

Să vedem pe cine va alege Simona Halep. Dacă îl va alege pe Adi Marcu iar, va fi o alegere foarte bună. Probabil că Simona simte nevoia unui antrenor român, cu care să stea tot timpul.

Dar, pe de altă parte, Simona, în momentul de față, ar putea chiar ea să-și ia carnet de antrenor. Se vede o maturitate remarcabilă în joc. Știe totul despre ce trebuie să facă. E clar că vrea să mai joace 2-3 ani, vrea să fie din nou între primele jucătoare”, a spus CTP la Digi Sport.

Încă o scădere pentru Simona Halep în clasamentul WTA

Luni, 27 septembrie, campioana României împlinește 30 de ani. Abia întoarsă din luna de miere, Simona Halep a primit o veste proastă chiar de ziua ei. Din păcate, actualizarea clasamentului WTA de la începutul acestei săptămâni reprezintă încă o scădere pentru Simo. În acest moment, campioana României se află pe locul 15 în clasamentul WTA. Următoarea româncă în ierarhia mondială este Sorana Cîrstea, aceasta ajungând cu două poziții mai jos, pe locul 39. În schimb, Mihaela Buzărnescu a făcut un salt de 27 de poziții.

Jucătoare de tenis din România – Top 200 WTA

15. Simona Halep (-1) – 3047 de puncte
39. Sorana Cîrstea (-2) – 1594 de puncte
58. Irina Begu (+4) – 1095 de puncte
98. Gabriela Ruse (+1) – 807 puncte
107. Ana Bogdan (+2) – 726 de puncte
114. Irina Bara (-1) – 692 de puncte
126. Jaqueline Cristian (+1) – 607 puncte
148. Mihaela Buzărnescu (+27) – 494 de puncte
163. Patricia Țig (+2) – 455 de puncte