Criză de nervi a lui CTP în cazul Emmei Răducanu: „Haideți să terminăm cu apropierile astea”

Moldoveanu Camelia 16.09.2021, 10:59
Criză de nervi a lui CTP în cazul Emmei Răducanu: „Haideți să terminăm cu apropierile astea”

Cristian Tudor Popescu (CTP) s-a enervat cumplit după ce Emma Răducanu a câștigat US Open 2021. El nu vrea să mai audă de numele sportivei asociat cu Gică Hagi sau Simona Halep. Și-a ieșit din minți când a văzut cum o percep românii pe jucătoarea de tenis din Marea Britanie cu origini românești.

CTP nu vrea să mai audă așa ceva

Emma Răducanu s-a remarcat la Wimbledon în acest an după ce a primit un wild card. Sportiva născută în Canada, crescută în Marea Britanie, dar cu origini românești a profitat de fiecare oportunitate și a cucerit astfel marele trofeu de la US Open. Primul ei titlu de Grand Slam a fost câștigat fără să cedeze nici măcar un set, încă din calificări.

CTP a comentat evoluția Emmei Răducanu și a subliniat faptul că sportiva trebuie iubită pentru că este o jucătoare de tenis excelentă, nu pentru că are origini românești. Mai mult, el nu vrea să mai audă asocierea dintre Emma Răducanu și Hagi sau Halep.

Să nu mai facem astfel de apropieri, cu Hagi, cu Simona Halep și cu Emma Răducanu. Sigur că da, o iubim, dar haideți s-o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ea ca om. Și este extraordinară! Nu pentru faptul că e româncă, că nu e!

Tatăl ei este român. Atât. Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open„, a detaliat CTP la Digi 24.

„E o amăgire”

Cristian Tudor Popescu a continuat prin a le transmite românilor să nu se mai amăgească prin a o numi pe Emma Răducanu „de-a noastră”. El a mai spus că este vorba despre victoria ei, strict a ei și a nimănui altcineva.

Nu mai are rost în ziua de azi să iubești pe cineva, să-ți placă de cineva foarte mult pentru că «e de-al nostru». Nu, îți place pentru că joacă extraordinar, pentru că e un om extraordinar.

Nu înseamnă că trebuie să îmi placă o jucătoare cu nume românesc mai mult decât o alta. Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta, să nu ne mai amăgim. E o amăgire asta, «o româncă de-a noastră a câștigat, extraordinar». Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe