Simona Halep și-a prezentat scuzele după victoria impresionantă cu Harriet Dart: „Nu am o memorie foarte bună!”. Ce spune de calificarea în sferturi la Birmingham

Olteanu Ștefan / 15.06.2022, 19:08
Simona Halep și-a prezentat scuzele după victoria impresionantă cu Harriet Dart: „Nu am o memorie foarte bună!”. Ce spune de calificarea în sferturi la Birmingham

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Birmingham, după ce a reușit o victorie impresionantă cu Harriet Dart, scor 6-3, 6-2. La finalul meciului, Simona Halep s-a afișat cu zâmbetul pe buze și i-a cerut scuze adversarei pentru declarațiile pe care le-a făcut după confruntarea precedentă.

Simona Halep – Harriet Dart 6-3, 6-2. Românca a obținut o victorie impresionantă și s-a calificat în sferturi la Birmingham

Simona Halep a predat o lecție de tenis în confruntarea cu Harriet Dart de la Birmingham și a obținut o victorie impresionantă, scor 6-3, 6-2, la capătul unui duel care a durat o oră și 4 minute.

Românca a dominat clar la toate capitolele și în ciuda faptului că britanica a încercat să abordeze mai multe stiluri de joc, nu a reușit să o surprindă pe Halep în niciun fel. Simona și-a cedat o singură dată serviciul, chiar în game-ul de debut al meciului, după care nu i-a mai permis adversarei să facă niciun break. Halep a reușit și 4 ași, având un procentaj pe primul serviciu de 60%.

Imediat după finalul partidei, Simona Halep și-a cerut scuze în fața adversarei. După victoria din turul precedent, Simona spunea că va evolua în premieră contra lui Harriet Dart și nu știe la ce să se aștepte. Doar că ele au mai avut parte de o confruntare directă, în ianuarie 2020, la Australian Open. Și atunci tot Simona Halep s-a impus, scor 6-2, 6-4.

Mă simt minunat, simt că am jucat mai bine ca în meciul trecut. Niciodată nu e ușor să joci cu ea și cu ocazia asta îmi cer scuze pentru acum două zile, când am uitat că am mai jucat un meci împreună. Sunt atât de multe meciuri și am uitat. Plus că nu am o memorie foarte bună.

A fost foarte dificil să joc cu ea pe iarbă, deoarece e obișnuită cu această suprafață. Dar sunt foarte mulțumită de felul în care am jucat”, a transmis Simona Halep, după victoria cu Dart de la Birmingham.

Cum l-a șicanat pe reporter. „Ți-am spus eu!”

În continuare, Simona Halep a fost chestionată din nou cu privire la sprijinul pe care l-a primit din partea fanilor. După victoria cu Lesia Tsurenko, Halep a stârnit aplauze în tribune în momentul în care a transmis că se așteaptă să aibă parte de o susținere mai mare și în confruntarea cu Harriet Dart, deși aceasta din urmă este o reprezentantă a Marii Britanii.

Și Halep a avut dreptate într-o oarecare măsură. Fanii au scandat din nou puternic numele ei pe tot parcursul meciului, deși înfrunta o reprezentantă locală:

(n.r. – despre fani, care au susțint-o din nou puternic) Ți-am spus! Am un suport mare de fiecare dată când joc și le mulțumesc tuturor! Ați fost foarte corecți și vă mulțumesc, apreciez.

Ce spune despre calificarea în sferturi, despre următoarea adversară și despre Wimbledon 2022

În sferturile de finală de la Birmingham, Simona va înfrunta tot o jucătoare din Marea Britanie. Ea se va lupta cu Katie Boulter (25 de ani – 141 WTA).

Motivația o am, nu știu dacă am și jocul. Deci încerc să dau ce am mai bun de fiecare dată când pășesc pe teren și urmăresc să joc cât mai multe meciuri posibile și să întru în forma pe care am avut-o în 2019 (n.r. – când a câștigat Wimbledon). Încet-încet mă obișnuiesc cu suprafața și mă simt din ce în ce mai bine.

(n.r. – despre următoarea adversară) Știu că servește destul de puternic, deci va fi greu să returnez. Dar orice meci e dificil pe iarbă. Niciodată nu știi la ce să te aștepți. O să fiu pregătită, sunt aici să dau tot ce am mai bun și să lupt pentru victorie”, a încheiat Simona Halep.

Simona Halep și Katie Boulter vor fi la prima întâlnire directă în circuitul WTA. Partida e programată vineri, 17 iunie, la o oră ce urmează să fie stabilită ulterior.