Simona Halep și alte șase românce pe tabloul principal de la Roland Garros. Mihaela Buzărnescu a fost acceptată din postura de lucky loser, după ce a pierdut în calificări

Autor: Giosanu Catinca / 20.05.2022, 23:20

Simona Halep va fi însoțită de alte șase jucătoare din România pe tabloul principal al ediției din acest an a turneului de la Roland Garros. Inițial, trebuia să fie doar alte cinci românce, după ce Mihaela Buzărnescu a fost învinsă drastic în ultimul tur al calificărilor de către suedeza Mirjam Bkorklund, scor 1-6, 3-6. Ea a avut însă șansă și a prins în cele din urmă tabloul principal, din poziția de lucky loser.

Mihaela Buzărnescu, pe tabloul de simplu la Roland Garros, ca ‘lucky loser’

Mihaela Buzărnescu a fost acceptată din postura de lucky loser, după ce a pierdut în calificări.

Buzărnescu a făcut parte din cele 5 jucătoare care s-au aflat la tragerea la sorți pentru ocuparea celor 3 locuri disponibile de lucky loser. Iar sorții i-au fost favorabili. Numele său a fost extras, astfel că va participa la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros.

În primul tur, Buzărnescu o va înfrunta pe Madison Brengle, jucătoare aflată pe locul 58 în clasamentul WTA Live.

Irina Bara, pentru a treia oară în carieră, pe tabloul principal

Mihaela Buzărnescu se va alătura altor 6 jucătoare din România, pe tabloul principal de la Roland Garros. Cinci dintre acestea au intrat direct pe tabloul principal. Este vorba despre Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan.

Irina Bara, a venit, la rândul ei, din calificări, unde le-a învins pe Jesika Maleckova (Cehia, 252 WTA) în primul tur, Selena Janicijevic (Franța, 344 WTA) în manșa secundă și pe Nao Hibino (Japonia, 215 WTA) în turul al treilea.

Jucătoarea născută în Bihor o va întâlni în primul tur pe Yulia Putintseva, sportivă din Kazahstan, aflată pe locul 37 în lume.

Prezența pe tabloul principal de la Roland Garros 2022 este recompensată cu 62.000 de euro. Campioana ediției din acest an va încasa 2,2 milioane de euro, faţă de 1,4 milioane de euro în 2021.

Premii mai mari pentru jucătorii eliminați în calificări

Organizatorii de la Roland Garros au hotărât că jucătoarele care nu au trecut de calificări trebuie să primească 66% mai mult faţă de 2019 şi 30% faţă de 2021.

Astfel, o sportivă eliminată în primul tur al calificărilor a primit 14.000 de euro, una eliminată în turul 2 a încasat 20.000 de euro, iar una eliminată în turul 3 a primit 31.000 de euro.

Creşterea primelor pentru primul tur al tabloului de simplu şi pentru calificări face posibilă susţinerea jucătorilor şi jucătoarelor care au suferit cel mai mult de pe urma crizei sanitare din ultimii ani.”, a precizat Federaţia franceză de tenis (FFT), într-un comunicat.