Simona Halep și Iga Swiatek, deasupra tuturor! Ce spune statistica WTA

Robert Zanfir 18.07.2022, 21:34
Simona Halep și Iga Swiatek, deasupra tuturor! Ce spune statistica WTA

Simona Halep (30 de ani, locul 16 WTA) și Iga Swiatek (21 de ani, locul 1 WTA) sunt cele mai constante jucătoare din tenisul mondial, în acest sezon. Cele două speră să continue anul cu un rezultat bun la US Open.

Simona Halep a avut un sezon de iarbă excelent. Colaborarea cu Patrick Mouratoglou nu a adus, inițial, rezultatele dorite, dar a început să dea roade la ultimele turnee. Halep a jucat semifinalele de la Wimbledon 2022 și speră să confirme forma bună cu un prim trofeu la Flushing Meadows.

Simona Halep și Iga Swiatek, cele mai constante jucătoare din tenisul mondial

Halep are toate motivele de încredere. Potrivit unei statistici, românca este, alături de Iga Switek, între cele mai constante jucătoare din circuit, în acest sezon. Dacă poloneza are o serie impresionantă de 37 de victorii consecutive în circuit, cu care a egalat recordul Martinei Hingis, românca se mândrește cu 31 de victorii și doar 9 înfrângeri în 40 de meciuri disputate.

  • 6 titluri WTA a câștigat Iga Switek în prima parte a anului

Mai mult, Halep și Swiatek sunt singurele jucătoare din circuitul WTA care au reușit să câștige cel puțin trei meciuri consecutive în opt turnee diferite în acest sezon, potrivit Eurosport.ro.

Da, simt că am din nou plăcerea, dorința de a fi pe teren, pasiunea pentru tenis nu a dispărut. Dar m-a ajutat foarte mult Patrick, mi-a readus plăcerea de a fi pe teren și să muncesc. Cred că nu am muncit așa niciodată.

Nu e chiar așa cum spuneau unii, că o să mă despart de Patrick după o lună. Este foarte bine și relația se consolidează. Bineînțeles că toți avem nevoie de timp când începem un parteneriat și s-a și văzut că deja începem să ne cunoaștem și să fie din ce în ce mai bine. Rezultatele o arată.

La fel ca în sezonul pe iarbă, vreau să joc ce am plănuit cu antrenorul, să fiu mai agresivă, să deschid terenul mai mult și să nu mă mai uzez atât de mult cum o făceam înainte. Ăsta este singurul obiectiv și rezultatele vor veni.

O să am o vacanță pentru că am nevoie. Sunt 3 luni de când m-am dus la Academia lui Patrick și am muncit zi de zi. Sunt 3 săptămâni până la Washington, e destul e mult. Nu vreau nici să rup ritmul, pentru că mă simt destul de bine, în formă și vreau să păstrez lucrul acesta,
Simona Halep

Ce urmează pentru Simona Halep

Eliminată în semifinale de la Wimbledon, Simona Halep și-a luat soțul și a plecat într-o vacanță de vis. Contănțeanca a preferat o cunoscută stațiune din Grecia. Cu bateriile încărcate, fostul nr. 1 WTA va merge spre America, unde va începe pregătirea pentru ultimul Grand Slam al anului.

În perioada 1-7 august va participa la City Open, turneu WTA 250 organizat în Washington. Această competiție are premii totale în valoare de circa 250.000 de dolari.

Halep și-a anunțat prezența și la turneul WTA 1000 de la Toronto, care se va desfășura între 8 și 14 august. În Canada, premiile totale se ridică la aproape 2,7 milioane de dolari.

Românca se va întoarce apoi în SUA, pentru turneul WTA 1000 de la Cincinnati. Competiția este programată în perioada 15-21 august și are premii în valoare de 2,5 milioane de dolari.

US Open 2022 este punctul culminant al celei de-a doua părți a sezonului din tenis. Marele turneu de la Flushing Meadows va avea loc între 28 august și 11 septembrie.

Urmăriți Playsport.ro și pe