Simona Halep va avea viață grea cu Alize Cornet. Franțuzoaica i-a cucerit pe australieni cu ultimele declarații

Bădulescu Silvian / 22.01.2022, 10:35
Simona Halep va avea viață grea cu Alize Cornet. Franțuzoaica i-a cucerit pe australieni cu ultimele declarații

Simona Halep și Alize Cornet se vor înfrunta în faza optimilor de finală ale Australian Open. Cele două s-au mai întâlnit de patru ori înainte, ultima oară la Madrid, în 2015, iar franțuzoaica conduce cu 3-1 la meciurile directe.

Moment surprinzător cu Alize Cornet

Jucătoarea din Hexagon a vorbit după meci, la interviu. Aceasta i-a mărturisit celui care a intervievat-o că este ziua ei, timp în care fanii au început să-i cânte „La mulți ani”.

Azi e ziua mea, am uitat să vă spun!”, iar, imediat după, fanii au început să cânte.

În ceea ce privește desfășurarea partidei, Alize Cornet a analizat partida, subliniind că, după atâta timp, merită să fie din nou în această fază a competiție de la Antipozi.

A fost un meci al supraviețuirii. Nu aveam nevoie de asemenea căldură australiană, e brutală, Doamne! Când joci în asemenea condiții, e doar despre supraviețuire. Nu pot să cred că am câștigat acest meci. Am fost 4-6 și 1-4 și nu mai găseam soluții. Ea juca extraordinar, dar m-am agățat de acest meci și sunt foarte fericită.

Sunt în optimi după 13 ani. Între timp, am învățat că trebuie să muncesc în continuare, să iubesc tenisul. A fost atât de greu ultima dată, când am fost în optimi aici, am pierdut de la două mingi de meci împotriva Safinei, a fost o înfrângere dureroasă. Am muncit mult, e special că sunt înapoi aici. Mă bucur atât de mult de timpul petrecut pe teren, pun toată inima. Simt iubirea fanilor, deși nu sunt australiancă. Nici nu știu, vă plac francezii? Mulțumesc și sper să fiți aici ș în runda viitoare”.

Simona Halep – Alize Cornet se joacă duminică

După ce a câștigat în turul 3, Simona Halep va juca împotriva franțuzoaicei Alize Cornet, cea care a trecut de Tamara Zidansev, 2-1 la seturi, în turul anterior. Aceasta a produs deja o surpriză în Australia, după ce a trecut de Garbine Muguruza în turul 2.

În vârstă de 32 de ani, Alize Cornet este clasată pe locul 61 WTA, iar ultima oară când s-a calificat în optimile de la Australian Open a fost în 2009. Acea performanță a reprezentat și cel mai bun rezultat la Antipozi pentru ea. În meciurile directe, Halep și Cornet s-au întâlnit de patru ori, iar franțuzoaica conduce cu 3-1, ultima victorie fiind în 2015, la Madrid.

În tururile precedente, Simona Halep a trecut de Magdalena Frech (6-4, 6-3), Beatriz Haddad Maia (6-2, 6-0) și Danka Kovinic (6-2, 6-1). De remarcat că în parcursul fără greșeală al Simonei de până acum, ea n-a pierdut niciun set.