Nemiloasa Simona Halep se califică în optimi la Australian Open 2022. Românca și-a spulberat adversara!

Mihai Rosoiu / 22.01.2022, 07:49
Nemiloasa Simona Halep se califică în optimi la Australian Open 2022. Românca și-a spulberat adversara!

Marea campioană din România își confirmă forma de excepție aătată la începutul acestui an. Nemiloasa Simona Halep se califică în optimi la Australian Open 2022. Doar o oră și cinci minute a durat confruntarea dintre româncă și Danka Kovinic. Meciul disputat pe arena John Cain din complexul de la Melbourne nu a avut istoric, constănțeanca impunându-se în două seturi, 6-2, 6-1.

Nemiloasa Simona Halep se califică în optimi la Australian Open 2022 după un meci perfect

Luna ianuarie a acestui an pare să fie una dintre cele mai bune din cariera Simonei Halep. Fără eșec în partidele disputate până acum, românca pare să-și fi regăsit cadența care a transformat-o în numărul 1 mondial. Duelul cu Danka Kovinic se anunța unul dificil pentru sportiva noastră. În primul rând venea după o perioadă extrem de solicitanță. Apoi înfrunta o adversară tânără, cu mare încredere în forțele proprii. De altfel, muntenegreanca surprinsese pe toată lumea cu declarațiile sale războinice înaintea meciului cu Simona Halep.

Numai că vorbele Dankăi nu au fost suficiente pentru a le și pune în practică. Simona Halep a fost o nucă prea tare. Românca a jucat exemplar și și-a spublerat adversara într-o singură oră de joc. De altfel rivala Simonei nu a avut timp nici să se dezmeticească și era deja eliminată de l Australian Open 2022,

A fost 6-2, 6-1 pentru sportiva noastră care merge mai departe în primul turneu de Mare Șlem al anului 2022 și își anunță revenirea în Top 10 mondial. Jocul consistent al Simonei Halep îi dă dreptul să spere că în curând va reveni în elita mondială. Momentan, jucătoarea din Constanța își pregătește strategia pentru următorul meci de la Australian Open 2022, care va fi una foarte puternică.

Învinsa Simonei Halep a făcut instrucție cu Emma Răducanu

Danka Kovinic a fost una dintre revelațiile turneului de la Antipozi din 2022. Jucătoarea din Muntenegru ajunsese în această fază a competiției după un succes categoric în fața Emmei Răducanu. Fosta câștigătoare de la US Open 2021 nu a avut nicio șansă în fața Dankăi.

Danka Kovinic, adversara Simonei Halep din turul 3 la Australian Open, a lansat un mesaj dur înaintea duelului cu Simona Halep.

Împreună am scris istorie. Mulţumesc tuturor pentru felicitări şi susţinere, am primit o mulţime de mesaje şi sunt foarte fericită că sunteţi atât de mulţi alături de mine. În două zile, nimic nu mă va opri să încerc să fac totul la fel.”, a scris Danka Kovinic, pe contul ei de socializare.

Simona Halep se  calificase în turul trei la Australian Open după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia.