Simona Halep va întâlni o adversară aflată pe val în turul trei la Wimbledon! Magdalena Frech e la cel mai bun sezon al carierei

Olteanu Ștefan / 30.06.2022, 22:23
Simona Halep va întâlni o adversară aflată pe val în turul trei la Wimbledon! Magdalena Frech e la cel mai bun sezon al carierei

După ce a învins-o pe Kirsten Flipkens, scor 7-5, 6-4, Simona Halep va întâlni în turul trei la Wimbledon o adversară aflată pe val. Este vorba despre Magdalena Frech, o poloneză de 24 de ani care traversează cel mai bun sezon al carierei. Simona Halep și Magdalena Frech vor fi la a treia confruntare directă în circuitul WTA.

Simona Halep – Magdalena Frech, în turul trei la Wimbledon! Românca va întâlni o adversară aflată pe val

Simona Halep s-a impus fără prea marți emoții în primele două meciuri de la Wimbledon 2022, însă în turul 3, sportivei din România îi va ieși în cale o adversară aflată pe val.

Halep se va lupta cu poloneza Magdalena Frech (24 de ani – 92 WTA). Frech le-a învins până acum la Wimbledon pe Camila Giorgi (30 de ani – locul 27 WTA), scor 7-6, 6-1, și pe Anna Karolina Schmiedlova (27 de ani – locul 84 WTA), scor 6-4, 6-4.

Sportiva din Polonia se află la cel mai bun sezon al carierei. La data de 18 aprilie 2022, ea atins cea mai bună clasare în clasamentul WTA de simplu, reușind să urce până pe locul 86. De asemenea, tot în 2022, cu ocazia turneului de la Wimbledon, Frech a bifat cea mai bună performanță a ei la un turneu de Grand Slam, respectiv calificarea în turul 3. Ea a mai ajuns în turul 2 la Roland Garros 2018 și în primul tur la Australian Open 2018 și 2022, dar și la US Open 2019.

La capitolul întâlnirilor directe, Magdalena Frech și Simona Halep s-au mai duelat de două ori în circuitul WTA și jucătorarea din România conduce cu 2-0.

În 2020, în sferturile turneului de la Praga, pe zgură, Halep a câștigat cu 6-2, 6-0. În 2022, în primul tur la Australian Open, Simona s-a impus la fel de lejer, scor 6-4, 6-3.

Nici bookmakerii nu îi acordă șanse prea mari lui Frech înaintea duelului din turul 3. Casele la pariuri o dau favorită clar pe Simona Halep, care are o cotă la victorie de 1.08. În schimb, Magdalena Frech are o cotă medie de 8.00.

Simona Halep a scos-o la pensie pe Kirsten Flipkens

Joi, 30 iunie, în turul 2 la Wimbledon, Kirsten Flipkens a jucat ultimul ei meci de tenis din cariera de simplu și a fost scoasă la pensie chiar de Simona Halep.

Totuși, Flipkens a avut o prestație demnă de apreciat și în multe momente a părut că va produce surpriza și o va elimina pe Halep. Serviciul româncei nu a funcționat foarte bine astăzi, iar belgianca a profitat din plin și s-a desprins în primul set până la scorul de 5-2. Ulterior, Halep a fost protagonista unei reveniri incredibile. A câștigat cinci game-uri la rând și astfel și-a adjudecat primul set cu 7-5.

Lucrurile au decurs similar și în setul secund. Flipkens a început mult mai bine și a condus cu 3-0 și 4-1, dar apoi Halep a revenit uluitor și, la fel ca în primul set, a câștigat cinci game-uri la rând și s-a impus. Scorul final a fost 7-5, 6-4 pentru Simona Halep.

Imediat după încheierea meciului, Simona Halep a ținut să transmită un mesaj de apreciere pentru adversara sa:

Nu este vorba despre meciul meu azi, ci despre ea. Mă bucur că am jucat împotriva ei ultimul meci al ei. Am tremurat înaintea acestui meci. Antrenorul meu poate confirma. Vreau să o felicit pentru întreaga carieră, gândește-te la ce vrei să faci.

Vă mulțumesc, mulțumesc tuturor prezenți”, a declarat Simona Halep.

Mesajul pe care Mouratoglou i l-a transmis în română Simonei Halep în timpul meciului cu Flipkens, la Wimbledon.