Simona Halep, veste extraordinară după retragerea lui Ashleigh Barty. Cum beneficiază românca după ce australianca a renunțat la sportul de performanță

Catinca Giosanu 05.04.2022, 19:11
Simona Halep, veste extraordinară după retragerea lui Ashleigh Barty. Cum beneficiază românca după ce australianca a renunțat la sportul de performanță

Simona Halep a primit o veste bună după retragerea lui Ash Barty. Jucătoarea de la malul mării a suferit mult în ultima perioadă de timp. Acum, însă, lucrurile s-au întors în favoarea ei. Cum beneficiază românca de retragerea australiencei care a câștigat Australian Open 2022.

Simona Halep a primit o veste extraordinară

Simona Halep s-a accidentat destul de grav în semifinalele Mastersului de la Indian Wells, incident în urma căruia a coborât semnificativ în clasamentul WTA. Campioana noastră a fost la un pas să iasă din Top 20 WTA. În primă fază, ea a ajuns pe locul 19, după care a mai coborît o poziție, ocupând locul 20 în ierarhia mondială, cu 2156 de puncte. Putea să coboare mult mai mult, dar s-a oprit datorită rezultatelor obținute de celelalte jucătoare de tenis.

Și, când totul părea pierdut, căci românca a ajuns să se mute cu totul la Academia de Tenis a lui Patrick Mouratoglou, unde se recuperează din cauza unei accidentări la coapsa stângă, sportiva a primit o veste la care nimeni nu se aștepta.

Ce loc ocupă Simona Halep

Fostul lider mondial a revenit printre primele jucătoare ale lumii. Mai exact, a urcat pe locul opt, ultimul calificant la Turneul Campioanelor, conform ziare.com.

Turneul Campioanelor urmează să se dispute la Shenzhen. Anul trecut, competiția a fost mutată la Guadalajara. Însă pentru a putea participa la Turneul Campioanelor, românca trebuie mai întâi să se recupereze, căci a suferit enorm după accidentarea de la Indian Wells.

”Corpul meu are nevoie de timp ca să se vindece”

Românca are încredere totală în specialiștii care lucrează la Academia de Tenis a lui Patrick Mouratoglou. Ea a anunțat, recent, că va lipsi câteva săptămâni de pe terenul de tenis, însă își dorește și speră să revină cât mai repede în circuitul profesionist.

Salutare! În timp ce mă antrenam la Miami am simțit o durere ascuțită în piciorul meu stâng. M-am chinuit cu întinderea încă din semifinala de la Indian Wells și am sperat că îmi voi reveni, dar am fost să fac un RMN aseară și, din păcate, am aflat că este vorba despre o ruptură.

Corpul meu are nevoie de timp ca să se vindece și, drept urmare, nu voi participa la vreo competiție în următoarele trei săptămâni. Asta înseamnă că a trebuit să iau o decizie grea pentru a nu merge la Miami, Charleston și FED Cup.

Chiar dacă veștile pe care le împărtășesc sunt foarte dezamăgitoare, îmi păstrez încrederea din începutul excelent de an și sunt motivată să fac tot ce pot pentru a fi pregătită pentru sezonul pe zgură.

Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru continuu din momentele bune și rele. Simo.”, a scris Simona Halep, pe contul ei de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe