Simone D’Avolio, eroul momentului în fotbalul mondial. „Dați-vă la o parte, știu ce trebuie să fac!”

Moldoveanu Camelia 31.10.2021, 13:10
Simone D’Avolio, eroul momentului în fotbalul mondial. „Dați-vă la o parte, știu ce trebuie să fac!”

Simone D’Avolio, un tânăr fotbalist de 19 ani din Italia, este un adevărat erou. El i-a salvat viața Angelei Benfante, arbitrul din meciul Villarbasse – Lesna Gold. arbitru s-a prăbușit pe teren după ce a fost lovită puternic de o minge. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-2 pentru Lensa Gold, echipa de juniori U19 la care este legitimat tânărul.

Simone D’Avolio i-a salvat viața arbitrului:  „Sunt erou?”

Simone D’Avolio este legitimat la echipa Lensa Gold, formație din seria A la categoria U19. În timpul meciului cu Villarbasse, Angelei Benfante a fost lovită de o  minge în zona cefei și s-a prăbușit pe teren. Tânărul fotbalist a sărit imediat în ajutor deoarece a participat la un curs în care a învățat exact ceea ce are de făcut.

Dați-vă la o parte, știu ce trebuie să fac!”, scrie Gazzetta Dello Sport.

Micul erou i-a făcut masaj cardiac arbitrului de 21 de ani. Femeia și-a revenit după manevrele lui D’Avolio  și a putut continua partida câștigată de Lansa Gold cu 1-2.

Am știut ce trebuie să fac pentru că am participat la un astfel de curs. Dacă mă simt erou? Sunt mândru de mine, dar cel mai important este că ea este bine”, a spus D’Avolio, după meci.

Momente dramatice în „Ștefan cel Mare”! Alexandru Răuță a fost preluat cu ambulanța după ce a căzut pe teren

Derby-ul Dinamo – Rapid s-a jucat pe 23 octombrie, pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”. Partida a avut parte de un eveniment neplăcut în minutul 37, când dinamovistul Alexandru Răuță s-a prăbușit pe teren. Ambulanța a intervenit imediat și fotbalistul a fost scos pe targă de pe teren. Emoțiile au cuprins întreaga audiență, având în vedere incidentele tragice de care a avut parte Dinamo în istoria sa.

Conform celor de la Telekom Sport, fotbalistul a primit în ambulanţă primele îngrijiri medicale, acuzând o stare febrilă. Medicii i-au pus fotbalistului o perfuzie, pentru hidratare, şi a fost testat pentru Covid-19. Rezultatul testului rapid antigen a fost negativ. Mijlocaşul dinamovist nu este vaccinat şi a trecut prin boală în sezonul trecut. Se pare că Alexandru Răuţă era conştient, vorbea și respira normal, fără masca de oxigen. O a treia ambulanţă a sosit la stadion, pentru a-l transporta la spital, unde va fi supus unor investigaţii.

Cum să nu fiu speriat. Am pățit-o și cu Vrăbioru, am pățit-o și cu Ekeng. Nu l-a lovit nimeni. Acum mi se spune că a simțit o durere de două zile. E un jucător profesionist. El bagă capul în contră. S-a văzut când a ieșit, am pierdut foarte mult”, a declarat Mircea Rednic.

Urmăriți Playsport.ro și pe