Ce s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri cu Răuță. Care a fost verdictul medicilor în privința jucătorului

Dragos Stefanescu 27.10.2021, 18:48
Ce s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri cu Răuță. Care a fost verdictul medicilor în privința jucătorului

Derby-ul Dinamo – Rapid a fost marcat de un incident care a dat fiori tuturor. În minutul 37, dinamovistul Alexandru Răuță s-a prăbuși pe gazon fără să fi fost atins de un alt jucător. Ultimele vești din tabăra dinamovistă anunță ce s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri cu Răuță.

Ce s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri cu Răuță

Derby-ul Dinamo – Rapid a avut parte de un eveniment neplăcut. În minutul 37, dinamovistul Alexandru Răuță s-a prăbușit inert pe teren fără să fi fost atins de cineva. Ambulanța a intervenit imediat și fotbalistul a fost scos pe targă de pe teren. Emoțiile au cuprins întreaga audiență, având în vedere incidentele tragice de care a avut parte Dinamo în istoria sa.

Răuță a primit în ambulanţă primele îngrijiri medicale, acuzând o stare febrilă. Medicii i-au pus fotbalistului o perfuzie, pentru hidratare, şi a fost testat pentru Covid-19. Rezultatul testului rapid antigen a fost negativ. I-a fost pusă și masca de oxigen, dar dinamovistul și-a revenit în câteva minute. Ulterior, a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru mai multe investigații medicale.

Medicul lui Dinamo, Tiberiu Horcea, a dat asigurări că Răuță nu are o problemă gravă. Fotbalistul ar putea reveni foarte curând pe teren. Totuși, el va fi supravegheat cu un dispozitiv Holter EKG, care urmărește activitatea inimii pe tot parcursul unei zile.

Potrivit Fanatik, Alexandru Răuță a fost azi dimineață la Săftica, la antrenamentul echipei. El a avut un program de efort redus, supravegheat în permanență, pentru ca holterul EKG să înregistreze și date în regim de efort. În funcție de rezultatele oferite de acest dispozitiv medical, Alexandru Răuță ar putea fi în lotul lui Dinamo pentru partida de la Sfântu Gheorghe cu Sepsi, pe 31 octombrie.

Emoții mari pentru Alexandru Răuță

Momentul în care Alexandru Răuță s-a părbușit inert pe gazon fără să fi avut niciun contact fizic cu alt jucător, a produs multă panică. La finalul partidei, Mircea Rednic nu și-a putut ascunde îngrijorarea față de starea de sănătate a elevului său. Tehnicianul a declarat că i-au venit imediat în gând tragediile în care mai mulți fotbaliști dinamoviști au decedat subit pe teren.

Cum să nu fiu speriat. Am pățit-o și cu Vrăbioru, am pățit-o și cu Ekeng. Nu l-a lovit nimeni. Acum mi se spune că a simțit o durere de două zile. E un jucător profesionist. El bagă capul în contră. S-a văzut când a ieșit, am pierdut foarte mult”, a declarat Mircea Rednic.

Urmăriți Playsport.ro și pe