Singurul jurnalist care a vorbit cu Halep după anunțul suspendării face dezvăluiri neașteptate despre pedeapsa dură primită de Simona

Ioan Valentin Oprea 22.09.2023, 11:19
Singurul jurnalist care a vorbit cu Halep după anunțul suspendării face dezvăluiri neașteptate despre pedeapsa dură primită de Simona

A.J. Perez, singurul jurnalist care a vorbit cu Simona Halep, după ce aceasta a primit o suspendare de patru ani de zile din circuit, a criticat ITIA pentru modul în care a gestionat cazul de dopaj al româncei.

Într-un interviu acordat pentru site-ul iAMSport.ro, ziaristul american şi-a exprimat convingerea că pedeapsa dictată de tribunalul independent Sport Resolutions de la Londra este una mult prea dură.

Perez dă vina pe ITIA că a tărăgănat mult prea mult procesul Simonei Halep şi susţine că existau circumstanţe atenuante în acest dosar, care ar fi fost necesar să ducă la o reducere a pedepsei.

Când WADA a mărit pedeapsa maximă pentru dopaj, de la doi la patru ani, acum un deceniu, mulți dintre noi au prevăzut că se vor întâmpla lucruri de genul acesta. Pedeapsa este disproporționată în raport cu infracțiunea”, a declarat repututatul jurnalist de peste Ocean.

Întrebat în ce stare a găsit-o pe tenismena originară din Constanţa atunci când a intervievat-o, Perez afirmă că a fost impresionat de tăria de caracter pe care a arătat-o Halep. Deşi recunoaşte că tenimena în vârstă de 31 de ani era şocată de decizia instanţei britanice, Perez subliniază că fostul număr unu WTA părea să aibă mari speranţe că îşi va găsi dreptatea la TAS.

Părea în egală măsură frustrată și curajoasă, dar și plină de speranță că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va reduce interdicția. Deși a trecut prin multe, are un mental foarte puternic”, a mai precizat Perez.

Halep, apărată de un celebru avocat

Halep va fi apărată la TAS de celebrul avocat Haword Jacobs, cel care i-a reprezentat în trecut pe Maria Sharapova sau Mario Cilic. Perez afirmă că oamenii din jurul Simonei Halep sunt foarte încrezători că pedeapsa va fi redusă, iar alegerea lui Jacobs ca prim avocat a fost o bună mişcare pentru jucătoarea din Constanţa.

El pregătește acum apelul la TAS și pare, din câte informații am, să spere într-o micșorare a pedepsei. A mai avut succes cu apelurile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Mai au ceva răgaz să-și pregătească apărarea”, a explicat Perez.

Chestionat, la finalul interviului, ce posibilităţi are Halep de a reveni în circuit, în situaţia în care TAS va menţine suspendarea de patru ani, Perez a părut să încline înspre ideea că un astfel de scenariu ar însemna sfârşitul carierei pentru tenismena din România.

La vârsta pe care o va avea, va fi foarte dificil. Este greu să stai departe de competiția de top atât de mult timp și să revii la același nivel, dar este posibil”, a tras concluzia jurnalistul din SUA.

Urmăriți Playsport.ro și pe