Sinisa Mihajlovic, reacție cutremurătoare după ce a fost dat afară de Bologna: „Pare că nu mă mai vindec”

Robert Zanfir 08.09.2022, 18:02
Sinisa Mihajlovic, reacție cutremurătoare după ce a fost dat afară de Bologna: „Pare că nu mă mai vindec”

Sinisa Mihajlovic (53 de ani) a fost dat afară de Bologna, după mai bine de trei ani de mandat pe banca italienilor. Fostul mare fotbalist al Serbiei se luptă din 2019 cu leucemia.

Bologna a luat cea mai grea decizie, după cum spun șefii clubului. După un început de sezon fără victorie în cinci etape, roș-albaștrii au decis să pună capăt colaborării cu Sinisa Mihajlovic. Sârbul a fost numit la conducerea echipei pe 28 ianuarie 2019, iar contractul său urma să expire în luna iunie a anului 2023.

Sinisa Mihajlovic, reacție cutremurătoare după ce a fost dat afară de Bologna

Sinisa Mihajlovic a fost vizitat la reședința sa din Roma de către șefii Bolognei. La final, aceștia au făcut anunțul. Imediat, fostul mare fotbalist al Serbiei a trimis o scrisoare deschisă celor de la Gazzetta dello Sport. Își asumă rezultatele echipei și spune că starea sa de sănătate este bună, doar că pare că nu se mai vindecă.

„Nu am fost niciodată ipocrit, nu voi fi nici de această dată, dar nu înțeleg această despărțire după abia 5 etape. O accept, așa cum trebuie să o facă un profesionist.

Starea mea de sănătate este mai bună, dar pare că nu mă mai vindec. Am urmărit ultimele antenamente din Casteldebole, iar singurul meu impediment a fost că nu mă pot expune prea multe ore la soare puternic.

Am încercat să nu mă scutesc niciodată de obligații atât pe teren cât și pe patul de spital. Acum amintidu-mi doar de momentele unice și de neuitat, vreau să vă mulțumesc tuturor”, a mai transmis Sinișa Mihajlovic.

S-a depășit o limită. Vreți să-mi insultați tatăl pentru profesia lui? OK. Dar dacă e vorba de familie, sănătate, nu e OK. Nu mai accept așa ceva. E grotesc ce faceți! Nu uitați că vorbiți de un om, de tatăl meu. Mi-e rușine de voi”,
Mesajul fiicei lui Sinisa Mihajlovic, Viktorija Mihajlovic.

Mihajlovic luptă cu o boală cruntă

Mihajlovic a anunţat că este bolnav în vara lui 2019. Lupta cu leucemia nu i-a afectat însă cariera. A rămas mereu alături de echipă, în ciuda unor riscuri de recidivă care l-au afectat în ultimii ani.

Fostul fundaș al Serbiei nu este la primul mandat pe banca Bolognei. I-a mai antrenat pe emiliani și în sezonul 2008-2009.

Thiago Motta și Claudio Ranieri sunt între favoriții pentru a-l înlocui pe Mihajlovic. În locul sârbului, antrenor interimar a fost numit tehnicianul de la Primavera, Luca Vigiani.

„A fost cea mai dificilă decizie pe care am luat-o de când sunt preşedintele Bologna. În ultimii ani am trăit împreună cu Sinisa momente frumoase şi dureroase care au cimentat o relaţie nu doar profesională, ci mai presus de toate umană.

Mihajlovic a înfruntat boala cu curaj şi hotărâre din ziua în care a vrut să-şi facă publică starea de sănătate, într-o conferinţă de presă emoţionantă. De atunci, în ciuda internărilor şi a efectelor grele ale tratamentelor la care a fost supus, a rămas mereu aproape de echipă, depunând toate eforturile pentru a fi în contact cu jucătorii.

Acum, din păcate, a venit timpul pentru o schimbare a conducerii tehnice: o decizie dureroasă pe care a trebuit să o luăm pentru binele echipei şi al clubului. Dar chiar dacă Sinisa Mihajlovic nu va mai fi de astăzi antrenorul lui Bologna, acest club şi toţi oamenii care lucrează aici îi vor fi mereu alături până la recuperarea completă şi totală şi în restul carierei,
Joey Saputo, președinte Bologna.