Situația incredibilă în care a ajuns Cristiano Ronaldo. Propus de Jorge Mendes la mai multe cluburi, a fost refuzat de toate

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.06.2022, 12:42
Situația incredibilă în care a ajuns Cristiano Ronaldo. Propus de Jorge Mendes la mai multe cluburi, a fost refuzat de toate

Cristiano Ronaldo pare că a ajuns în cel mai jos punct al carierei sale. Deși a făcut un sezon foarte bun la Manchester United, când practic „i-a cărat în spate” pe „diavolii roșii” de unul singur, starul portughez în vârstă de 37 de ani întâmpină dificultăți neașteptate în a-și găsi o nouă echipă în această vară.

Cristiano Ronaldo a fost refuzat de mai multe cluburi importante din Europa

Italienii de la La Repubblica au dezvăluit că Ronaldo a fost propus de agentul său Jorge Mendes la mai multe cluburi importante din Europa, inclusiv la Inter Milano și Bayern Munchen. Toate l-au refuzat însă, în principal din cauza salariului foarte mare pe care l-ar solicita.

Care ar putea fi poziționarea cluburilor implicate față de acest subiect

Pe lângă Inter Milano și Bayern Munchen, pe lista echipelor cu care Mendes a discutat în această perioadă s-ar mai putea număra AS Roma, Sporting Lisabona și chiar Real Madrid. Anterior, La Repubblica a scris despre faptul că, în baza faptului că îl reprezintă și pe Jose Mourinho, agentul portughez ar fi încercat să îl convingă și pe acesta să îl transfere pe Cristiano Ronaldo în această vară.

Fără îndoială că Mourinho ar fi interesat. Doar că gruparea din capitala Italiei nu dispune în acest moment de resursele financiare necesare pentru o asemenea operațiune. Poate doar în cazul în care ar vinde câțiva fotbaliști importanți, cum ar fi Tammy Abraham sau Nicolo Zaniolo, Despre cel din urmă se discută deja că ar fi aproape de Juventus. Clubul din Torino ar fi făcut deja prima ofertă pentru el, situată undeva în jurul sumei de 50 de milioane de euro și așteaptă un răspuns de la omologii din Capitală.

În aceeași situație, din punct de vedere financiar, se află și Inter în legătură cu acest subiect. În vreme ce cei de la Bayern Munchen sunt recunscuți pentru „rigiditatea” cu care tratează această componentă. Bavarezii nu se aruncă niciodată să plătească sume mari de transfer sau să ofere salarii uriașe. Astfel, este destul de clar că pică din start varianta „Cristiano Ronaldo pe Allianz Arena”.

Cea mai plauziibilă variantă ar fi Real Madrid

În ceea ce îi privește pe cei de la Sporting Lisabona, clubul de suflet al lui Cristiano, ei și-au manifestat deja public reticența referitoare la o eventuală revenire a acestuia în această vară.

Nu acum. Nu cred că este posibil. Dar niciodată nu se știe. El va decide unde pleacă. Niciodată nu știi ce îți rezervă viitorul. Nu vreau să vorbesc prea mult despre acest subiect, deoarece atunci când vorbim despre Cristiano totul este diferit. Cred că mai are un an de contract. Așa că orice ar decide, vom vedea”, a spus Hugo Viana, fostul fotbalist și în prezent directorul sportiv al clubului din capitala Portugaliei.

Cea mai plauzibilă variantă luată în calcul în prezent este totuși cea a unei reveniri la Real Madrid. Madrilenii și-ar permite cu siguranță sa îl readucă pe portughez pe Santiago Bernabeu. Iar el și-ar dori asta, prin prisma faptului că își propune în continuare să se lupte pentru trofee.

Spaniolii de la Marca, apropiați de clubul blanco, au scris recent despre acest subiect și nu au exclus deloc această posibilitate. Ei au subliniat faptul că președintele Florentino Perez se află în căutare de noi variante ofensive. După ce a dat greș în încercarea de a-l aduce pe Mbappe în capitala Spaniei. Iar, în contextul istoriei pe care Cristiano Ronaldo o are la clubul madrilen, o revenire a sa la Real este mereu o variantă acceptată de toată lumea.