Situația jenantă prin care a trecut selecționerul României. Ce răspunsuri a primit din partea cluburilor la care joacă stranierii

Robert Zanfir 20.11.2022, 19:04
Situația jenantă prin care a trecut selecționerul României. Ce răspunsuri a primit din partea cluburilor la care joacă stranierii

Edi Iordănescu (44 de ani) explică „subțirimea” lotului pentru amicalele cu Slovenia și Moldova prin faptul că România nu mai inspiră respect în lumea fotbalului. Mai mulți internaționali au fost blocați de echipele de club și nu au putut răspunde afirmativ convocărilor.

Nivelul echipei naționale este atât de jos încât echipele de club nu mai vor să îi lase pe internaționalii români sub comanda lui Edi Iordănescu. România a pierdut amicalul cu Slovenia, în urma unui joc în care oaspeții au putut alinia cea mai bună formulă. De partea cealaltă, convocările lui Edi Iordănescu s-au blocat la nivelul cluburilor. Tehnicianul explică situația prin faptul că echipa națională nu mai impune respect în fotbalul european.

Situația jenantă prin care a trecut Edi Iordănescu

România termină un sezon cenușiu cu un eșec în fața Sloveniei și cu un amical cu Moldova. Edi Iordănescu speră ca acesta din urmă să reprezinte un motiv de optimism pentru viitoarea campanie de calificări. Are și curajul de a spune că România va fi prezentă la Euro 2024.

Până atunci, Edi Iordănescu se plânge că nu mai poate beneficia nici măcar de cei mai buni internaționali.

„(n.r. – De ce Slovenia a reușit să își ia tot lotul și noi nu am putut?) Probabil că ne-am pierdut respectul. Eu știu ce discuții am avut, personal chiar, am făcut apel la cluburi, am încercat să contactez antrenorii să ne dea jucători.

Era destul de important să avem un ultim test cu toți jucătorii. Plus multe accidentări. Dar în final, priviți în ansamblu Slovenia, a fost foarte subestimată. Vorbim de o echipă cu jucători de zeci de milioane, de o echipă care, exact în formula asta cu care ne-am confruntat noi, au răpus Norvegia, care avea Haaland și Odegaard, victorie și apoi egal la retur.

Nu a pierdut cu Suedia și cu Serbia, e o echipă cu un nivel bun spre foarte bun”, a declarat Edward Iordănescu pentru Digi Sport.

România a reușit doar două victorii în acest an.

Lotul României pentru amicalul cu Republica Moldova

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 1/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0), Marius Ștefănescu (Sepsi, 3/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0)

  • Amicalul România – Moldova este programat duminică, de la 21:00, și poate fi urmărit în format Live Text pe Playsport.ro.