Situația tragică provocată de COVID-19 a creat panică și în Liga 1. Apelul lui Iftime, care îl critică pe Gigi Becali pentru anunțul făcut

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.10.2021, 08:32
Situația tragică provocată de COVID-19 a creat panică și în Liga 1. Apelul lui Iftime, care îl critică pe Gigi Becali pentru anunțul făcut

Valul 4 al pandemiei de COVID-19 face ravagii în aceste zile în România. S-a ajuns deja la mai multe zile consecutive în care s-au înregistrat peste 400 de decese provocate de virusul SARS-CoV-2.

Nici fotbalul nu a fost ferit de această problemă. Este cunoscută situația de la FCSB, unde există din nou un focar de coronavirus.

Echipa roș-albastră a avut doar 13 jucători valizi pentru meciul cu CS Mioveni, câștigat cu scorul de 3-0 la Buzău. Mai mult, între timp Edi Iordănescu a mai pierdut un jucător, astfel că meciul de etapa viitoare contra celor de la Farul Constanța ar putea să nu se dispute.

Gigi Becali continuă să susțină că nu e bine ca jucătorii săi să se vaccineze anti COVID-19

Cu toate acestea, Gigi Becali a anunțat în mai multe rânduri că nu este de acord ca jucătorii săi să se vaccineze anti COVID. Finanțatorul FCSB-ului și-a atras astfel critici din partea unui alt proprietar de club din Liga 1.

Valeriu Iftime, care până acum a avut o relație foarte bună cu Gigi Becali, a spus despre acesta că face o mare greșeală prin faptul că propagă frecvent în spațiul public mesaje anti-vacciniste.

De asemenea, finanțatorul celor de la FC Botoșani a criticat faptul că în această perioadă în România nu s-au respectat măsurile de prevenție împotriva acestui virus. Și s-a arătat uimit de faptul că în continuare în țara noastră foarte mulți cetățeni refuză să se vaccineze anti COVID.

Apelul la vaccinare făcut de Valeriu Iftime

Au fost tot felul de petreceri, fără nicio mască. Am văzut un eveniment la nu ştiu ce Biserică. Credeţi că avea vreunul vreo mască? Aici e problema. La restaurante nu te întreabă nimeni de vaccin. Pe mine nu m-a întrebat nimeni. Suntem în alte lume. Avem o îngâmfare… Vedem oameni la televizor care zic să nu vaccinăm, doctorii spun lucruri nepotrivite.

Eu cred în severitatea acestei boli. Și cred că măsurile trebuie să fie mult mai aspre. E o mare greşeală din partea celor de la FCSB şi a lui Becali. Fotbaliştii par o masă de manevră. Mă uitam la cum se îmbracă, la cum se comportă, la cum se tatuează şi nu se vaccinează… Mi se pare că am căzut şi din cauza lipsei de cultură a sportivilor. Sunt unii oameni, care din întâmplare sau din nefericire, sunt formatori de opinie şi spun la televizor nişte prostii de te doare mintea. Nu ştiu cine o să plătească.

Eu am văzut oameni necăjiţi, de 60-70 de ani, la pat, nevaccinaţi şi abia respirau. Spuneau: «Nu ştiu ce să fac. Poate m-aş vaccina». Şi Biserica trebuie să dea un mesaj mai direct, mai radical.

Ne omorâm unii pe alţii. Nu-i omorâm pe cei pe care îi îmbolnăvim, ci pe cei care nu se pot trata în spitale. Cei din Occident s-au vaccinat, noi nu. Noi şi bulgarii. Dacă luaţi orice listă a valorilor europene, noi suntem pe ultimele locuri. Toate ţările au în atenţie discuţia despre COVID. Şi vezi două ţări din Europa care sunt împotrivă. Nu se poate! Oameni buni, vaccinaţi-vă!

Eu am vorbit cu fotbaliştii, le-am zis: «Faceţi tot ce se poate ca să vă vaccinaţi!». Noi suntem şi foarte precauţi. Fiecare vine cu maşina personală, dezinfectăm vestiarul… Le-am zis jucătorilor să se vaccineze. Cred că suntem mai mult de 70% vaccinaţi.

Faptul că nu ne vaccinăm e un caz mondial. Am vorbit cu nişte doctori şi nu înţelegeau de ce sunt doctori care spun să nu ne vaccinăm. E ceva împotriva normalităţii! E incredibil”, a spus Valeriu Iftime la Pro X.