Situație tot mai tensionată la FCSB. Patronul Gigi Becali a devenit persona non grata pentru galerie

Bădulescu Silvian / 12.12.2021, 09:31
Situație tot mai tensionată la FCSB. Patronul Gigi Becali a devenit persona non grata pentru galerie

Gigi Becali a devenit inamicul public numărul 1 la FCSB. Acesta a fost huiduit de către proprii suporteri. Mai mult, patronului de la echipa din Berceni i-au fost aruncate cuvintele grele la ultima partidă, disputată cu Gaz Metan Mediaș.

Huiduit de suporterii FCSB-ului

FCSB a rămas fără performanțe majore de când a pierdut numele „Steaua”, în urmă cu șapte ani. Chiar dacă Gigi Becali a ținut echipa la un nivel înalt în Liga 1 și s-a bătut an de an la primele trepte ale podiumului, roș-albaștrii nu au mai câștigat vreun titlu din sezonul 2014-2015, în perioada în care a început „războiul” cu Armata.

Mai mult, în această perioadă, el a făcut ce a simțit și la echipă. Diverșilor antrenori pe care i-a numit pe banca tehnică a echipei, acesta le-a impus diverse ordine în primul „11” sau în timpul meciurilor. De asemenea, patronul a declarat, fără a se feri, că obiectivul lui nu este să mai facă performanță, ci doar să facă profit de pe urma vânzării de jucători.

În această stagiune, FCSB ocupă locul secund în clasament, poziție pe care s-a perindat aproape pe toată durata stagiunii. Aceștia au cinci puncte în spatele lui CFR Cluj, dar campionii en-titre au un meci mai puțin de disputat. În actuala stagiune, FCSB a ajuns la trei antrenori. Toni Petrea este la cârma echipei, după ce, înaintea sa, au fost Dinu Todoran și Edi Iordănescu.

A refuzat Gigi Becali împăcarea cu CSA?

În ultima perioadă, la echipa roș-albastră s-a discutat despre posibilitatea ca FCSB și CSA să se reunească și să existe o singură echipă Steaua. Se pare că totul a picat din cauza patronului Gigi Becali.

Mai multe personalități ar fi dorit ca brand-ul Steaua să redevină ceea ce a fost în momentul în care Becali a anunțat că face un pas în spate. Planul era ca Steaua să revină astfel în Liga 1, iar toți fanii să susțină echipe roș-albastră, atât Peluza Sud, cât și Peluza Nord, exact ca înainte de această schismă.

Oamenii cu această putere de decizie s-au hotărât să facă asta în momentul în care finanțatorul FCSB-ului l-a numit pe Edi Iordănescu la echipă și a decis să nu mai apară în prim-plan. Fiul lui Anghel Iordănescu este considerat un copil al Stelei, după ce a jucat în Ghencea în perioada junioratului (1984-1996).

Totuși, Becali a revenit la vechile obiceiuri, iar desele apariții și critici în presă la adresa echipei și a antrenorului l-au făcut pe Edi Iordănescu să-și dea demisia din postul de antrenor principal al echipei.