Șmecheria prin care Lionel Messi și Neymar vor să facă legea la PSG. Pe cine vor în prima echipă

Olteanu Ștefan / 24.09.2021, 14:50

Lionel Messi și Neymar vor să facă legea la PSG și sunt gata să îi impună un titular lui Mauricio Pochettino. Susținuți și de ceilalți sud-americani din lot, Messi și Neymar vor ca numărul 1 din poarta echipei să fie costaricanul Keylor Navas (34 de ani). Asta în ciuda faptului că în această vară a fost adus la echipă și Gianluigi Donnarumma, proaspăt campion european cu Italia și unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi din lume la ora actuală.

Lionel Messi și Neymar vor să facă legea la PSG: Keylor Navas, cerut titular!

Lionel Messi și Neymar și-au unit din nou forțele după 4 ani de pauză și acum vor să facă legea la PSG. Superstarurile parizienilor vor să îi impună lui Mauricio Pochettino un jucător de neclintit în primul „11”. Este vorba despre Keylor Navas, goalkeeper care a apărat poarta echipei în ultimii doi ani. Pentru a reuși acest lucru, Messi și Neymar au primit și toată susținerea din partea colegilor sud-americani.

Clanul sud-americanilor este de partea lui Navas. Oricum, este dificil pentru Pochettino să-l înlocuiască pe costarican, care încă rămâne decisiv la echipă și lider în vestiar”, scrie publicația Corriere din Italia.

În acest context, Pochettino va avea de luat din nou o decizie grea. În acest debut de sezon din Ligue 1, antrenorul l-a folosit mai mult pe Navas, însă la două dueluri și-a făcut apariția în primul „11” și Gianluigi Donnarumma. Portarul italia a fost adus în această vară, din postura de jucător liber de contract. Donnarumma, care este campion european cu Italia, este în prezent al doilea cel mai valoros portar al lumii. El are o cotă de 65 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt și este depășit doar de Jan Oblak, care are o cotă de 70 de milioane de euro. Cu siguranță statutul de rezervă nu îl încântă deloc pe Donnarumma, care a părăsit-o pe AC Milan pentru a deveni portarul numărul 1 de la PSG. Se pare că va mai avea de așteptat.

Jurnaliștii italieni îl iau la rost pe Pochettino: „Ce caracteristici?!”

În legătură cu postul de titular al echipei, Mauricio Pochettino a făcut o declarație misterioasă:

Pentru postul de portar, decizia titularizării ține de anumite caracteristici. Amândoi (n.r. – Navas și Donnarumma) sunt excepționali, chiar și în timpul antrenamentelor, și este o decizie grea”, a spus Pochettino.

Cu declarația respectivă, Pochettino a reușit să îi enerveze pe italieni:

Decizia ține de anumite caracteristici, dar care?! În funcție de adversar? Este Donnarumma mai potrivit în fața celor de la Clermont și Navas mai potrivit împotriva lui Metz?”, au tunat jurnaliștii italieni.

Este clar că trecerea pe bancă a lui Donnarumma nemulțumește toată Italia. El este titularul de drept al „Squadrei Azzura” și a fost un om determinant la Euro 2020, apărând chiar și mai multe lovituri de departajare decisive.
Frustrarea e cu atât mai mare, deoarece anul viitor va avea loc Campionatul Mondial din Qatar.

Sud-americanii fac legea la PSG, conclud italienii

În încheierea materialului, cei de la Corriere au scris:

La PSG, sud-americanii sunt foarte uniți. Nu au nimic cu nimeni, dar țin cu Navas. Până și al treilea portar, Sergio Rico (n.r. – care însă este spaniol), este foarte popular în grupul lor. Nu joacă deloc, dar are spirit de echipă. O resemnare imposibilă pentru Donnarumma, campion european la 22 de ani”.

Conflictul dintre Lionel Messi și Mauricio Pochettino s-ar putea încheia cu demiterea antrenorului.