Șoc la Roland Garros. Una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din lume a părăsit conferința de presă după un minut

Bordei Radu / 26.05.2022, 15:12
Șoc la Roland Garros. Una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din lume a părăsit conferința de presă după un minut

Surpriză neplăcută la Roland Garros. O jucătoare importantă a stat foarte puțin la conferința de presă. Nimeni nu i-a adresat nicio întrebare, așa că aceasta n-a mai avut ce face și s-a ridicat să plece. A fost un moment jenant pentru toată lumea.

Ce a pățit Camila Giorgi, la Roland Garros. A stat doar un minut la conferința de presă

Italianca de 30 de ani tocmai se impusese în primul tur pe zgura pariziană. Numărul 30 WTA a trecut de Shuai Zhang, în 3 seturi, scor 3-6, 6-2, 6-2.

La conferința de presă moderatorul a felicitat-o, apoi i-a amintit că este pentru prima dată după un an când câștigă un meci, după ce a pierdut primul set.

”Cred că e un lucru foarte bun. Sunt mulțumită. Sunt fericită, cu siguranță, a răspuns Giorgi.

Au fost singurule cuvinte pe care le-a rostit jucătoarea. Aceasta nu a primit nicio întrebare, așa că s-a ridicat și a plecat din sala de conferințe. În turul doi de la Roland Garros, Camila Giorgi o va înfrunta pe Yulia Putintseva. Aceasta a eliminat-o pe Irina Bara.

Simona Halep caută să arate că este capabilă să joace la un nivel mai bun decât în primul tur

După un început ezitant la turneul parizian, Simona Halep are nevoie de o evoluție solidă pentru a căpăta un moral bun în vederea eventualelor meciuri viitoare. Jucătoarea de 30 de ani a întâmpinat unele dificultăți în meciul din primul tur contra nemțoaicei Anastasja Schunk.

Fostul lider WTA a învins în cele din urmă, însă în 3 seturi, desfășurare pe care nu foarte multă lume o anticipa. Mai ales că setul secund a fost adjudecat de tânăra de doar 18 ani cu scorul de 6-1. În cele din urmă, Halep a reușit să se impună cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1 și s-a calificat pentru duelul cu Qinwen Zheng din turul doi.

Cele două s-au mai duelat o dată în acest sezon. La începutul anului, la Melbourne Summer Set 1, Simona Halep s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2 în semifinalele turneului australian, pe care ulterior l-a și câștigat.

Fără îndoială că este un meci special pentru sportiva din China. Ea a dezvăluit înaintea meciului precedent cu Simona Halep că românca este un model pentru ea în circuitul mondial.

Este o jucătoare foarte bună. Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare. Voi da tot ce am mai bun mâine şi cred că am nivelul necesar pentru a câştiga, aşa că trebuie să cred în mine.

Nu mă gândesc că adversara este Simona. Trebuie doar să mă concentrez pe ce am eu de făcut și să încerc să merg înainte şi să câştig acest meci”, a spus Qinwen Zheng în ianuarie potrivit WTA Insider.