Sorana, ce ghinion la Australian Open 2021. Peste cine dă iubita lui Ion Ion Țiriac în primul turneu de Mare Șlem al anului

Giosanu Catinca / 06.02.2021, 14:47
Sorana, ce ghinion la Australian Open 2021. Peste cine dă iubita lui Ion Ion Țiriac în primul turneu de Mare Șlem al anului

Oficialii din Australia au anunțat programul primului turneu de Grand Slam al anului, acolo unde ţara noastră va avea şase reprezentante. Peste cine dă Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, în primul turneu de la Australian Open 2021?

Sorana, ce ghinion la Australian Open 2021

S-a tras la sorți tabloul de la Australian Open 2021. Româncele și-au aflat vineri dimineață adversarele de la primul turneu de Mare Șlem. Țara noastră are 6 reprezentante pe tabloul principal. Asta, după ce Mihaela Buzărnescu a fost acceptată din postura de lucky loser la primul Grand Slam al anului.

Conform programului, se pare că vom avea parte de un duel 100 românesc încă din turul inaugural. În prima rundă se vor confrunta Patricia Ţig ( locul 56 WTA), a doua cel mai bine clasată jucătoare din România, după Simona Halep ( locul 2 WTA), şi Sorana Cîrstea (locul 79 WTA).

Simona Halep (29 de ani) este a doua favorită de la Australian Open. Sportiva din Constanța are parte un debut lejer, contra unei jucătoare din afara Top 100 WTA, intrată pe tablou grație unui wild card. Este vorba despre Lizette Cabrera (locul 235 WTA).

Sorana Cîrstea, ghinion în Australia
Sorana Cîrstea, urmărită de ghinion în Australia / Sursa Foto: gds.ro

Peste cine dă iubita lui Ion Ion Țiriac în primul turneu de Mare Șlem al anului

Sorana Cîrstea (72 WTA), aflată într-o formă de zile mari după ce s-a calificat în sferturi la Grampians Trophy, se duelează cu Patricia Țig (54 WTA). De notat că „Pati” nu a disputat niciun meci oficial în 2021.

Celelalte două românce acceptate direct pe tabloul principal de la Australian Open, Irina Begu (79 WTA) și Ana Bogdan (93 WTA), vor întâlni două adversare din prima sută mondială. Ana Bogdan are o misiune tare grea. Ea o va înfrunta pe Danielle Collins (SUA, locul 46 WTA), care este fostă semifinalistă la Australian Open. În schimb, Irina Begu este favorită în confruntarea cu sârboaica Nina Stojanovic (100 WTA).

Prin urmare, Irina Begu a ieşit cel mai bine (în afara Simonei) în primul tur.

Cu excepţia Anei Bogdan, toate celelalte românce se află pe partea inferioară a tabloului, acolo unde Simona Halep este principala favorită.

Programul româncelor la Australian Open 2021 – turul 1

Luni, 8 ianuarie:

Simona Halep (2 WTA) – Lizette Cabrera (140 WTA)
Patricia Țig (56 WTA) – Sorana Cîrstea (72 WTA)
Irina Begu (79 WTA) – Nina Stojanovic (100 WTA)
Mihaela Buzărnescu (138 WTA) – Bianca Andreescu (8 WTA)

Marți, 9 ianuarie:

Ana Bogdan (93 WTA) – Danielle Collins (46 WTA)

Menționăm faptul că orele de start ale meciurilor vor fi stabilite în cursul zilei de duminică, 07 februarie.