Cât de grave sunt problemele medicale ale Simonei Halep. Mai joacă românca la Australian Open 2021?

Giosanu Catinca / 06.02.2021, 09:02
Cât de grave sunt problemele medicale ale Simonei Halep. Mai joacă românca la Australian Open 2021?

Simona Halep a acuzat probleme de sănătate în timpul meciului cu Ekaterina Alexandrova (33 WTA), din sferturile de finală de la Gippsland Trophy. Mai mult, jucătoarea de tenis a cerut intervenția trainer-ului. Ce spun doctorii despre problemele medicale ale campioanei noastre? Mai joacă românca la Australian Open 2021?

Cât de grave sunt problemele medicale ale Simonei Halep?

Simona Halep, numărul 2 mondial și principală favorită a competiției din Australia, a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Alexandrova, scor 6-2, 6-1. Halep a acuzat probleme medicale.

”Simo” a început bine partida cu rusoaica Alexandrova şi a condus cu 2-0. Ulterior, românca a început să piardă puncte cu mare uşurinţă. Și asta, mai ales după scorul de 2-3, de la care a mai câştigat patru puncte până la finalul setului, pierdut cu 2-6. La 2-5, Halep a cerut asistenţă medicală, acuzând dureri la spate.

Nouă ghemuri a pierdut consecutiv sportiva din Constanța, înainte să puncteze din nou pe tabelă. De la 1-3, locul 2 WTA nu a mai câştigat niciun ghem şi a cedat setul al doilea cu 1-6. Ea a fost eliminată după doar 58 de minute de joc.

Am avut emoţii în debutul întâlnirii. M-am relaxat după ce am câştigat primul game şi am jucat tot mai bine”, a declarat Ekaterina Alexandrova, la interviul de la finalul partidei.

Simona Halep, cu probleme medicale la Australian Open
Simona Halep, cu probleme medicale la Australian Open

Mai joacă Simona Halep la Australian Open 2021?

În semifinale, Ekaterina Alexandrova va juca cu Kaia Kanepi, care a beneficiat de abandonul Karolinei Muchova. În schimb, Simona Halep ar trebui să revină pe teren alături de Daria Gavrilova, pentru partida de dublu. În sferturile de la Gippsland Trophy, ele urmează să joace cu perechea formată din Mihaela Buzărnescu / Alize Cornet. Această partidă este programată să se joace pe terenul numărul 3 din complexul „Melbourne Park“.

Săptămâna viitoare va începe primul Grand Slam al anului, Australian Open. Simona Halep și-a aflat deja adversara. În primul tur, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 o va confrunta pe Lizette Cabrera. Australianca se situează pe locul 140 în clasamentul WTA.

Pentru calificarea în sferturle de finală, Simona va primi în jur de 8.770 de dolari. Pe lângă bani, sportiva din Constanța va mai obține și 100 de puncte WTA.