Sorana Cîrstea, declarație fabuloasă după meciul perfect făcut la Birmingham: „Sunt mândră să fiu parte din acest sport”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.06.2022, 14:47
Sorana Cîrstea, declarație fabuloasă după meciul perfect făcut la Birmingham: „Sunt mândră să fiu parte din acest sport”

Sorana Cîrstea a impresionat publicul de la Birmingham atât prin evoluția sa din meciul cu Aleksandra Krunic din optimile de finală, cât mai ales cu discursul pe care l-a avut la finalul partidei. După ce a făcut un meci aproape perfect și s-a impus cu 6-1, 6-1 în puțin mai mult de o oră de joc, sportiva de 31 de ani din Târgoviște a făcut o adevărată declarație de dragoste sportului pe care îl practică.

Sorana Cîrstea a început prin a spune că este extrem de fericită datorită modului în care a jucat în acest meci. Ulterior, a fost întrebată despre modul în care percepe trecerea timpului în circuitul mondial, în contextul în care au trecut mulți ani de la ultima sa participare pe iarba de la Birmingham.

Sorana Cîrstea, discurs impresionant după calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham

Atunci, ea a explicat că nu este interesată absolut deloc de trecerea timpului, ci se gândește cât de norocoasă este că are șansa de a parcurge atât de multe sezoane în circuitul WTA. Această declarație a sa a fost însoțită de ropote de aplauze din partea fanilor prezenți în tribune la această partidă.

Sunt foarte, foarte fericită. A fost peste așteptările mele. Am jucat de vis, totul mi-a ieșit. Nu pot să cer mai mult decât am făcut azi. Publicul a fost extraordinar. O zi bună la serviciu pentru mine.

Pentru mine vârsta este doar un număr, am spus-o de mai multe ori. Nu sunt definită de cifre, de ani, de locul din clasament. În fiecare an devenim mai înțelepți, învățăm din viață și din greșeli. Să fiu sinceră, nu m-aș întoarce cu 11 ani în urmă.

Sunt extrem de mândră, de onorată, de binecuvântată să fiu parte din acest sport. Am început de la 4 ani. A fost o călătorie extrem de frumoasă. Tenisul este liderul care ne dă speranța că putem să ne îndeplinim visurile. Sunt foarte mândră că pot să fiu parte din acest sport”, a spus Sorana Cîrstea la finalul meciului cu Aleksandra Krunic.

În sferturile de finală, Sorana Cîrstea, jucătoare aflată în prezent pe locul 36 în clasamentul WTA, se va duela cu învingătoarea dintre americanca Catherine McNally și croata Donna Vekic.

Încă un motiv de dispută între Sorana Cîrstea și Simona Halep. Decizie de impact luată de logodnica lui Ion Ion Țiriac