Sorana Cîrstea e o ”tăietoare de capete”. Caracterizare uluitoare a iubitei lui Ion Ion Țiriac

Gabriel Peneș 10.02.2021, 17:54
Sorana Cîrstea e o ”tăietoare de capete”. Caracterizare uluitoare a iubitei lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea e o ”tăietoare de capete”. Caracterizare uluitoare a iubitei lui Ion Ion Țiriac. Româna a obținut o splendidă victorie în fața Petrei Kvitova (8 WTA), în turul II al Australian Open. Ea s-a impus în partida cu dubla câștigătoare de la Wimbledon, cu 6-4, 1-6, 6-1. Victoria Soranei i-a prilejuit gazetarului Cristian Tudor Popescu un comentariu pe măsură. 

Sorana Cîrstea e o ”tăietoare de capete”. Caracterizare uluitoare a iubitei lui Ion Ion Țiriac

Iubita lui Ion Ion Țiriac e în turul III la Melbourne. Victoria ei în fața cehoaicei Petra Kvitova l-a determinat pe un cunoscut jurnalist și comentator de tenis să facă un comentariu pe măsura triumfului.

În căldura de la Melbourne, Kvitova a cedat fizic, iar Sorana a spulberat-o, jucând excelent, cu multe lovituri decisive. Când reușește să rămână cu dinții pe teren, Sorana e o jucătoare world-class. La junioare, era numită «tăietoarea de capete», învingea surprinzător capii de serie. Când stă bine din punct de vedere psihic, joacă așa cum ați văzut-o”, a declarat CTP pentru GSP.ro.

Reputatul gazetar a mai spus că Sorana poate face meciuri foarte bune, atunci când reușește „să rămână cu capul acolo” (nr – să se focuseze 100% pe meci). El a mai adăugat că românca a intrat relaxată pe tren, cu gândul că nu are ce pierde. Sorana Cîrstea va juca în turul III la Melbourne cu o altă jucătoare din Cehia, Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA). Partida va avea loc vineri dimineață.

Sorana Cîrstea e o ”tăietoare de capete”. Caracterizare uluitoare a iubitei lui Ion Ion Țiriac
Sorana Cîrstea e o ”tăietoare de capete”. Următoarea pe listă ar putea fi tot o cehoaică, Marketa Vondrousova, pe care Sorana Cîrstea o va întâlni în turul III/Sursa foto: Facebook – Marketa Vondrousova

A cerut sancționarea propriului antrenor, în timpul unui meci

Înainte de Australian Open, Sorana Cîrstea a fost eliminată în sferturile de finală de la Grampians Trophy de Ann Li. Ocupanta locului 99 în clasamentul WTA a învins-o pe româncă cu 3-6, 1-6. Acest lucru a scos-o din minți pe iubita lui Ion Ion Țiriac. În timpul celui de-al doilea set, Sorana Cîrstea a devenit foarte nervoasă. I-a transmis antrenorului său că nu știe ce să facă pe teren, iar la câteva minute distanță a avut o confruntare verbală cu acesta. „Taci din gură, taci, taci din gură!”, i-a spus jucătoarea antrenorului său.

În cele din urmă, într-un moment unic pentru tenisul de câmp, Sorana Cîrstea a cerut sancţionarea propriului antrenor. Jucătoarea de tenis a recurs la acest gest după ce Adrian Cruciat a încercat să-i transmită câteva sfaturi din tribună.

Această performanță (nr – victoria cu Kvitova) ne face să uităm o altă performanță, cea din turneul precedent, unică pe plan mondial!, când i-a cerut arbitrului să-și avertizeze propriul antrenor pentru că nu tace din gură. Asta e Sorana, o jucătoare foarte impulsivă, spontană, de reflex, care are și aceasta nesiguranță psihică. Produce momente de genul acesta, la fel de uluitoare, dar și puncte uriașe, cu dreapta, cu reverul, pe serviciu. E o jucătoare completă, știe tot tenisul, dar atât îi trebuie! «Tăietoarea de capete» trebuie să rămână acolo cu capul!”, a punctat Cristian Tudor Popescu și acea izbucnire inedită a Soranei.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe