Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 2-6, 3-6. Sorana, eliminată în turul doi la Cincinnati! Kvitova merge mai departe

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.08.2022, 19:11
Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 2-6, 3-6. Sorana, eliminată în turul doi la Cincinnati! Kvitova merge mai departe

Sorana Cîrstea are parte de un meci extrem de dificil în turul doi de la Cincinnati. Românca în vârstă de 32 de ani, aflată în prezent pe locul 40 în clasamentul WTA, se va duela pentru un loc în optimile de finală cu Petra Kvitova din Cehia, jucătoare tot de 32 de ani, aflată momentan pe poziția a 28-a în circuitul mondial. Partida dintre cele două va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 2.

FINAL: Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, 2-6, 3-6

2-6, 3-6: GAME, SET și MECI, Petra Kvitova! Sportiva din Cehia nu a mai iertat-o pe Sorana și a reușit un game alb pe propriul serviciu, reușind astfel să își treacă și victoria în cont.


2-6, 3-5: Game, Cîrstea! Sorana a salvat o minge de meci și, cu greu, a reușit să își facă serviciul.


2-6, 2-5: Game, Kvitova! Break confirmat de un game alb, iar Kvitova se îndreaptă cu pași repezi către câștigarea meciului.


2-6, 2-4: BREAK, Kvitova! Sorana cedează și Petra Kvitova se desprinde în setul secund.


2-6, 2-3: Game, Kvitova! Fără nicio dublă greșeală comisă până în acest moment, Petra Kvitova pare de neoprit pe propriul serviciu. Sorana a fost din nou răpusă.


2-6, 2-2: Game, Cîrstea! Sorana câștigă pe propriul serviciu și restabilește egalitatea în setul secund.


2-6, 1-2: Game, Kvitova! Sorana a forțat din nou în încercarea de a face break-ul, dar Kvitova a rezistat eroic și a închis game-ul în favoarea sa, la 30.


2-6, 1-1: Game, Sorana! Românca servește foarte bine și reușește al doilea game alb al acestui duel.


2-6, 0-1: Game, Kvitova. Sportiva din Cehia își face cu succes serviciul în game-ul de debut al setului secund.


2-6: BREAK, Kvitova! Al doilea break reușit de Petra Kvitova, care închide game-ul al 15 și își adjudecă primul set.


2-5: Game, Kvitova! Jucătoarea din Cehia salvează două mingi de break de la 15-40, revine spectaculos și își face serviciul. Kvitova va servi pentru câștigarea primului set.


2-4: BREAK, Kvitova! Mult mai agresivă Petra Kvitova în acest game. Ea a profitat și de o primă dublă greșeală comisă de Sorana Cîrstea, după care a forțat și a reușit primul break al duelului.


2-3: Game, Kvitova! Serviciul o ajută din nou pe sportiva din Cehia, care a reușit primii doi ași și a închis game-ul în favoarea sa, la 15.


INFO. „Fără greșeli, fără greșeli, fără cadouri”, și-a transmis singură Sorana Cîrstea după un punct pierdut pe serviciul adversarei.


2-2: Game, Sorana! Un prim game mai echilibrat între cele două. Românca s-a văzut condusă cu 0-30, dar a reacționat foarte bine și a câștigat următoarele patru puncte la rând, reușind să își adjudece game-ul.


1-2: Game, Kvitova! Adversara Soranei se impune din nou fără probleme pe propriul serviciu și trece la conducere.


1-1: Game, Sorana! Românca răspunde cu un serviciu la fel de solid și reușește un game alb!


0-1: Game, Kvitova. Jucătoarea din Cehia își face cu succes serviciul și închide game-ul de debut în favoarea sa, la 15.


UPDATE. A început partida.


Sorana Cîrstea, un nou meci extrem de dificil la Cincinnati

Este clar să Sorana Cîrstea va avea parte de o misiune foarte dificilă în fața jucătoarei din Cehia. Totuși, românca a prestat un tenis de o calitate foarte bună în meciul din primul tur. Atunci, ea a produs marea surpriză și a eliminat-o pe elvețianca Belinda Bencic, jucătoare aflată pe locul 11 în clasamentul WTA, cu scorul de 6-2, 6-7, 6-4.

Astfel, există premise că Sorana ar putea trece și de Petra Kvitova, în cazul unui joc la fel de bun ca cel din turul precedent. De asemenea, și scorul duelurilor directe dintre cele două este unul foarte echilibrat. În cele 9 întâlniri anterioare, Kvitova s-a impus de 5 ori, în vreme ce Sorana a câștigat 4 dueluri. Cehoaica s-a calificat în turul doi la Cincinnati după ce a învins-o cu scorul de 6-7, 7-6, 6-3 pe elvețianca Jil Teichmann.

Românca a fost foarte aproape de a nu putea participa la Cincinnati

Jocul foarte bun prestat de Sorana Cîrstea în primul tur de la Cincinnati este cu atât mai de lăudat cu cât jucătoarea din Târgoviște a trecut prin Covid-19 cu scurt timp înainte de turneul nord-american. La acel moment, participarea sa la Cincinnati a fost pusă serios sub semnul întrebării, dar în cele din urmă românca s-a recuperat în timp util, asta deși ea a făcut anunțul cu doar câteva zile înainte de startul turneului.

Recent am fost testată pozitiv pentru prima dată cu Covid-19, şi a avut un impact mare asupra sănătăţii mele. Muncesc din greu pentru a reveni la cel mai bun nivel al meu. Sunt lucruri în viaţă pe care nu le poţi controla, dar ceea ce poţi controla este atitudinea ta cu privire la ele. Este un proces de zi cu zi şi singurul lucru pe care ar trebui să ne focusăm este să fim mai buni decât ieri”, a transmis Sorana Cîrstea prin intermediul Instagram.