Sorana Cîrstea, victorie cu Anna Kalinskaya și calificare în optimi la Indian Wells. A spulberat-o pe rusoaică în ultimele două seturi

Ștefănescu Dragoș / 14.03.2022, 08:56
Sorana Cîrstea, victorie cu Anna Kalinskaya și calificare în optimi la Indian Wells. A spulberat-o pe rusoaică în ultimele două seturi

Sorana Cîrstea a înfruntat-o pe Anna Kalinskaya în turul trei de la Indian Wells. După un prim set echilibrat, Sorana și-a spulberat adversara în următoarele două seturi. Românca și-a adjudecat victoria cu scorul 5-7, 6-1, 6-0 și s-a calificat în optimile turneului american.

Sorana Cîrstea, victorie spectaculoasă cu Anna Kalinskaya. Românca s-a calificat în optimile de la Indian Wells

Sorana Cîrstea (27 WTA) a înfruntat-o pe rusoaica Anna Kalinskaya (90 WTA) în turul trei de la Indian Wells. Românca pornea ca favorită în acestă întâlnire, având în vedere locurilor ocupate de cele două sportive în clasamentul WTA.

În primul set, fiecare dintre cele două sportive și-a câștigat serviciul până la scorul de 5-5. Rusoaica a reușit să facă break-ul și a păstrat avantajul și în game-ul următor. Astfel, Kalinskaya a câștigat primul set cu scorul de 7-5.

Setul al doilea a debutat cu break-ul reușit de Kalinskaya. Măcinată de probleme medicale, rusoaica a cedat inițiativa, iar Sorana a profitat din plin. Românca a câștigat șase game-uri consecutive, reușind să-și adjudece setul cu 6-1.

Setul decisiv a fost unul fără istoric, Sorana dominându-și categoric adversara. Românca a câștigat șase game-uri consecutive și nu i-a dat nicio șansă rusoaicei de a reveni în meci. Astfel, Sorana s-a impus cu scorul final de 5-7, 6-1, 6-0.

După acestă victorie Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală de la Indian Wells, unde o va înfrunta pe Simona Halep. Duelul se anunță extrem de spectaculos, având în vedere rivalitatea dintre cele două sportive din România.

Horia Tecău plănuiește împăcarea dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea

Horia Tecău i-a luat locul lui Daniel Dobre în funcția de căpitan-nejucător al echipei de Billie Jean King Cup (FED Cup) a României. Cel din urmă a fost antrenorul Simonei Halep, însă nu a apucat să coordoneze echipa României până la venirea lui Tecău.

Debutul lui  Tecău în noua funcție o să aibă loc în perioada 15 – 16 aprilie, în Polonia, la Radom, în turneul final de la Billie Jean King Cup. Acesta a dezvăluit că își dorește să o reducă pe Sorana Cîrstea în echipa României.

Sorana a luat o decizie acum câțiva ani, în continuare rămâne setată pe această decizie! Dar las o ușă deschisă acolo. Sorana este o super jucătoare, are experiență, ar fi de mare folos pentru echipă să joace pentru România, iar fetele să se unească și să facem o treabă bună împreună.

Cu siguranță voi vorbi cu toate fetele în următoarele zile, următoarele săptămâni. Intenționez să merg să le văd la Miami”, a spus Horia Tecău, potrivit ProSport.