Sorescu ar putea deveni coleg în Polonia cu un internațional român de tineret. Patronul clubului: „Oferta lor este foarte bună!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.01.2022, 15:12
Sorescu ar putea deveni coleg în Polonia cu un internațional român de tineret. Patronul clubului: „Oferta lor este foarte bună!”

Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, a anunțat marți că transferul lui Deian Sorescu la Rakow
Czesteochowa, anunțat în exclusivitate de playsport.ro, s-a oficializat. Astfel, clubul din Ștefan cel Mare va primi în jur de 600.000 de euro pentru fotbalistul de 24 de ani și păstrează și 15 procente dintr-un eventual viitor transfer.

Transferul lui Deian Sorescu la Rakow este rezolvat

Mureșan a spus și că a mai existat și o altă ofertă pentru cel mai bun jucător al lui Dinamo din acest sezon, dar în cele din urmă s-a ajuns la o înțelegere cu echipa aflată în acest moment pe locul 3 în Polonia. Conducătorul dinamovist a asigurat că cei de la Rakow s-au înțeles și cu fotbalistul, astfel că mai lipsește doar semnătura pe contract.

Am semnat actele de transfer în Polonia, la Rakow. Suma este destul de aproape de ceea ce s-a vorbit în ultima perioadă. Am avut două oferte pentru Deian Sorescu. S-a concretizat această ofertă și am acceptat-o. Avem nevoie de bani la club și dacă Sorescu ar fi ratat și acum transferul în străinătate, nu știu cum ar fi evoluat el. Eu, care sunt de mulți ani în fotbal, știu ce înseamnă când un jucător speră la ceva și nu se mai face tranzacția.

S-a făcut tranzacția, sper să îi fie foarte bine și să joace foarte bine acolo. Eu am clauze de confidențialitate și în contractul meu și în cel cu polonezii și nu pot să vă dau date despre suma de transfer. Dinamo păstrează și un procent de 15 la sută. Dar nu știți din ce sumă. Nu am idee pe ce perioadă semnează. Știu că polonezii s-au înțeles și cu jucătorul. Nu e niciun impediment în calea transferului. Acum am semnat actele, nici jumătate de oră”, a spus Iuliu Mureșan la Digi Sport.

Fostul dinamovist poate deveni coleg cu un alt fotbalist român

Sunt șanse mari ca Deian Sorescu să devină în scurt timp coechipier în Polonia cu un alt fotbalist din Liga 1. Potrivit prosport.ro, Rakow îl dorește în această perioadă și pe Bogdan Racovițan, fundașul central de 21 de ani al celor de la FC Botoșani.

Dorit recent și de Universitatea Craiova și FCSB, Racovițan este unul dintre cei mai importanți fotbaliști de la echipa lui Marius Croitoru și de la naționala de tineret a României. Atât de important încât Valeriu Iftime nu vrea să renunțe la el decât în cazul în care îi va găsi repede un înlocuitor pe măsură.

Finanțatorul clubului moldovean a confirmat oferta polonezilor, despre care a dezvăluit că este foarte avantajoasă pentru Botoșani. El a explicat că îi va da drumul jucătorului imediat ce va aduce un alt fundaș central la echipă.

Racovițan nu pleacă în acest moment de la Botoșani. Îmi e frică să nu rămân descoperit. Caut un înlocuitor rapid. Oferta lor este foarte bună. Dacă găsesc pe cineva să fiu sigur că nu rămân cu gol acolo, Racovițan pleacă mâine! Suntem într-o ședință chiar acum. Peste câteva ore o să putem comenta mai multe”, a spus Valeriu Iftime conform sursei citate.