Spaima pe care o simt adversarii lui David Popovici. Campionul care a depistat punctul forte al marelui campion

Olteanu Ștefan 07.09.2022, 16:12
Spaima pe care o simt adversarii lui David Popovici. Campionul care a depistat punctul forte al marelui campion

Cesar Cielo, campionul al cărui record mondial a fost doborât la Roma de David Popovici, a vorbit într-un interviu despre atuurile tânărului înotător român, dar și despre capitolele la care puștiul mai poate adăuga îmbunătățiri. Mai în glumă, mai în serios, cel mai mare înotător din istoria Braziliei s-a declarat „înfricoșat” de ascensiunea de care poate avea parte David Popovici în următorii ani.

„Asta e partea înfricoșătoare legată de David Popovici!”. Legendarul Cesar Cielo, analiză asupra mareului campion al României

Cesar Cielo, cel mai mare înotător din istoria Braziliei, a vorbit într-un interviu acordat pentru Swim Swam despre calitățile lui David Popovici, dar și despre capitolele la care campionul român încă mai poate evolua.

Cesar Cielo a fost până în vara acestui an deținătorul recordului mondial al probei de 100 metri liber. Însă, la Europene de la Roma, acest record a fost spulberat după 13 ani de zile. Și cine putea să îi bată impresionantul record lui Cielo, dacă nu românul David Popovici, noua stea a înotului mondial, despre care în ultimele luni s-a scris în toate publicațiile prestigioase din lume.

În anul 2009, tot la Roma, Cesar Cielo termina cursa de 100 metri liber în 46.91 secunde. De partea cealaltă, David Popovici a încheiat proba în 46.86 secunde. Însă, spre deosebire de brazilian, Popovici a reușit această performanță la o vârstă mult mai fragedă, respectiv 17 ani. Iar acesta este lucrul care îl „sperie” cel mai tare pe Cesar Cielo.

În analiza pe care i-a făcut-o lui David Popovici, Cielo a declarat, la fel ca mulți alții, că îi este imposibil să își imagineze unde va ajunge românul atunci când va mai crește în masă musculară și va avea un fizic mai puternic:

„Partea înfricoșătoare legată de David, cu adevărat înfricoșătoare, e că poate progresa enorm, în continuare. E o nebunie curată! În primul rând, mă gândesc la starturile lui.

Și nu vreau să zic că acum pornește prost în curse, dar, pe viitor, poate fi mult mai puternic, cu o explozie mai mare. Cum? Muncind un pic mai mult în sală sau, pur și simplu, crescând!

Pentru că tipul ăsta are doar 17 ani! Așa că, în mod cert, va deveni mai puternic, cu o altă structură corporală, în doi, trei ani. Așadar, numai datorită acestei creșteri naturale, putem fi siguri că el va deveni mai puternic, mai rapid”. a declarat brazilianul, potrivit canalului de Youtube Swim Swam.

Felul în care înoată David Popovici e un adevărat mister pentru Cesar Cielo: „E o nebunie! Pare că e deaspura apei”

O altă remarcă interesantă făcută de Cesar Cielo este legată de stilul de înot al lui David Popovici:

„Când te uiți la cum înoată, pur și simplu, e o nebunie modul în care plutește în apă. Tehnica lui e uimitoare. De parcă, anulează rezistența apei, atunci când înaintează. Pare că e deasupra apei și face ce vrea. Iar eu știu cât de greu muncesc înotătorii de elită ca să pară totul ușor.

Iar David exact asta face! Te uiți la el și te gândești: vreau să înot ca el! E ca atunci când te uiți la jucătorii de la NBA și te gândești: Da! O să joc și eu baschet ca ei, în curtea casei. Dar nu! Nu o să joci niciodată ca ei, pentru că ei muncesc din greu ca să pară totul atât de ușor.

Mi se pare că modul în care dă din picioare nu e suficient de apreciat. Vorbim foarte mult despre forța lui din mâini, despre tehnica lui eficientă. Nu o să zic acum că are cea mai mare forță în picioare, dar modul armonios, în care dă din mâini și din picioare, e incredibil! Iar mișcarea picioarelor, în cazul lui David, asigură exact ce trebuie: echilibru, propulsarea lui în apă și viteză.

Popovici predă înotul, de fiecare dată când intră în apă! Când participă într-o probă de 100 de metri liber, practic, el ține un curs pentru noi, cei care îl privim”, a mai adăugat brazilianul.

Cesar Cielo este singurul brazilian medaliat cu aurul olimpic la înot. În 2008, la Beijing, el a câștigat cursa de 50 de metri liber. De asemenea, tot la Beijing, Cesar Cielo a câștigat bronzul la 100 metri liber.

În schimb, la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, brazilianul a luat bronzul în proba de 50 metri liber.

În 2009, când a bătut recordul mondial la Roma în proba de 100 metri liber, Cesar Cielo avea 22 de ani.

Brent Hayden, cel mai rapid înotător din istoria Canadei, a dezvăluit ce îl face special pe David Popovici.

Urmăriți Playsport.ro și pe