Spania a renunțat la Luis Enrique. Selecționerul a plătit cu postul dezastrul de la Campionatul Mondial

Olteanu Ștefan 08.12.2022, 14:13
Spania a renunțat la Luis Enrique. Selecționerul a plătit cu postul dezastrul de la Campionatul Mondial

Federația de Fotbal din Spania a anunțat pe cale oficială că a încetat colaborarea cu selecționerul Luis Enrique. În urmă cu doar două zile, marți, 6 decembrie, selecționata iberică a fost eliminată rușinos de la Campionatul Mondial, după ce a pierdut la loviturile de departajare în fața Marocului.

„Trebuie început un proiect nou!”. Spania a anunțat despărțirea de selecționerul Luis Enrique

Federația de Fotbal din Spania nu a pierdut timpul și, la doar două zile după eliminarea primei reprezentative de la Campionatul Mondial, a anunțat încetarea colaborării cu selecționerul Luis Enrique.

Vestea nu este una tocmai surprinzătoare, având în vedere că înțelegerea pe care o avea semnată antrenorul expira la data de 31 decembrie 2022. Mai mult, lucrurile erau deja clare în ceea ce îl privește pe Luis Enrique, fiind știut faptul că nu va mai semna o nouă prelungire. Totuși, ceea ce surprinde este rapiditatea cu care ibericii au anunțat ruperea colaborării:

„Corpul tehnic al Federației i-a trimis președintelui un raport în care s-a constatat că trebuie început un proiect nou la echipa națională, cu scopul de a continua creșterea realizată în ultimii ani mulțumită muncii făcute de Luis Enrique și de colaboratorii săi.

Atât președintele, Luis Rubiales, cât și directorul sportiv, Jose Francisco Molina, au transmis decizia antrenorului”, a anunțat, pe cale oficială, Federația de Fotbal din Spania.

De asemenea, șefii fotbalului spaniol i-au urat și câteva gânduri frumoase lui Luis Enrique:

„RFEF dorește să mulțumească lui Luis Enrique și întregului său staff care a fost la cârma naționalei în ultimii ani. RFEF îi urează lui Luis Enrique și echipei sale mult succes în viitoarele lor proiecte profesionale. Antrenorul și-a câștigat dragostea și admirația din partea colaboratorilor săi de la națională și din partea întregii Federații, care îi va fi mereu casă”.

Luis Enrique și-a asumat responsabilitatea pentru eșecul cu Maroc

Spania a dominat clar la capitolul posesie în optimea de finală cu Maroc, având 77 de procente pe tot parcursul celor 120 de minute. Însă, singurul lucru care contează este deznodământul, respectiv scorul de pe tabelă. Iar la loviturile de departajare, Maroc s-a dovedit echipa mai bună.

Nu a fost loterie, așa cum se spune de multe ori, deoarece portarul Bono a parat două șuturi ale ibericilor de la punctul cu var.

La final, Luis Enrique și-a asumat responsabilitatea pentru eșec:

„Cred că am dominat meciul, dar am fi vrut să o facem și mai mult.

Ne-a costat, am avut 11 șuturi spre poartă și doar unul singur pe poartă. Loviturile de departajare ne-au costat. Dar sunt mândru de echipa mea și îmi pare rău pentru cei care nu au putut juca.

Loviturile de departajare sunt responsabilitatea mea. Eu i-am ales pe primii trei, restul au fost aleși de jucători. Dar nici măcar nu am ajuns la al patrulea. Bono este un portar grozav la penalty-uri și astăzi a fost de vis.

Noi am dat 100%, dar felicităm echipa adversă care a câștigat. Îmi pare rău pentru fani, pentru că știu cât ne-au susținut.

(n.r. despre viitorul său). Nu este un moment bun să vorbim despre asta. Am mai multe plecări decât metroul. Acum mă gândesc să plec acasă. Și cred că de săptămâna viitoare vom vorbi despre viitorul meu”, a declarat Luis Enrique, imediat după eliminare.

Luis Enrique ar putea să îl înlocuiască pe Diego Simeone la Atletico Madrid, după ce recent s-a aflat că s-a întâlnit, în secret, cu Miguel Gil Marin, CEO-ul clubului de pe Wanda Metropolitano.

Urmăriți Playsport.ro și pe