Spaniolii anunță dezastrul: Barca în faliment? ”Gaura” de peste 1 miliard de euro e aproape imposibil de acoperit!

Radu Bordei 26.01.2021, 13:15
Spaniolii anunță dezastrul: Barca în faliment? ”Gaura” de peste 1 miliard de euro e aproape imposibil de acoperit!

Spaniolii anunță dezastrul: Barca în faliment? Rapoartele din presa din Spania sunt tot mai îngrijorătoare când vine vorba de situația financiară a catalanilor. În urmă cu câteva săptămâni, jurnaliștii arătau gradul mare de îndatorare a clubului. Barcelona avea aproape un miliard de euro datorie, din care 420 de milioane trebuie achitate în 2021.

Acum, El Mundo vine cu mai multe detalii, iar aceste date au de ce să bage frica în sufletul fanilor Barcelonei. Situația este mult mai gravă decât se așteptau și cei mai pesimiști suporteri. Iar clubul se află, cu adevărat în pericol. Pandemia de Covid pare să reprezinte lovitura decisivă pentru unul din cele mai mari grupări din istorie.

Spaniolii anunță dezastrul: Barca în faliment?

Înaintea pandemiei, președintele de atunci, Josep Bartomeu, se lăuda cu succesul financiar al clubului. Barcelona nu reușea să impresioneze pe teren, conducerea făcea transferuri scumpe și neperformante (Dembele, Coutinho sau Griezmann). Cu toate acestea catalanii se lăudau că sunt primul club care atingeau bariera de 1 miliard de euro venituri. Din păcate, pandemia a schimbat tot. Intrările au căzut cu peste 15 la sută, iar cheltuielile au rămas ridicate. Barcelona este singurul club mare unde cheltuielile cu salariile reprezintă aproape 80 la sută din buget.

Fostul președinte Bartomeu a lăsat clubul într-o situație disperată

Cum fanii nu au mai venit pe stadion și nici la muzeul clubului, lovitura primită de club a fost una dură. Iar „gaura financiară” a clubului a crescut și a ajuns la o sumă amețitoare

Datorii de peste un miliard de euro, anunță jurnaliștii spanioli

1,173 miliarde de euro este suma la care s-ar ridica datoriile Barcelonei. O sumă aproape imposibil de acoperit. Dacă Barcelona nu va găsi înțelegere la creditori, atunci falimentul nu v aputea fi evitat. 730 de milioane ar trebui plătite în viitorul apropiat, pentru că termenele expiră, iar catalanii sunt disperați. Peste 100 de milioane de euro sunt datorii către 19 cluburi, în urma unor transferuri. De exemplu, Liverpool mai are de primit aproape 30 de milioane de euro, din cele 115 milioane pentru brazilianul Coutinho.

Mai grav, există datorii la bănci de peste 266 de milioane de euo, scadente la 30 iunie! Doar la gigantul Goldman Sachs sunt de plătit 90 de milioane, reprezentând un credit.

Barcelona așteaptă venituri de 828 de milioane în acest sezon, dar deja această cifră nu este realistă, pentru că aproape sigurfanii nu se vor întoarce pe stadioane în scest sezon.

Messi ar putea fi sacrificat

Clubul trebuie să scape urgent de cheltuieli, mai ales când vine vorba de salariile mari ale fotbaliștilor. De aceea prelungirea contractului lui Leo Messi pare tot mai improbabilă. Mai ales după ce alegerile pentru președenția Barcelonei au fost amânate pe termen nelimitat.

Conducerea interimară nu are soluții multe la îndemână, mai ales că nu poate lua decizii importante. Carlos Tusquets, președintele interimar, a recunoscut că salariile jucătorilor, pe luna ianuarie nu au putut fi plătite. Iar situația poate deveni și mai dramatică.

Urmăriți Playsport.ro și pe