Spaniolii de la Dinamo, pe urmele lui Ceaușescu? Pe 21 decembrie li se pregătește o mare lovitură

Marian Cărăvan 16.12.2020, 18:10
Spaniolii de la Dinamo, pe urmele lui Ceaușescu? Pe 21 decembrie li se pregătește o mare lovitură

Ne aflăm pe final de an, iar ceea ce se întâmplă acum la Dinamo ne face să ne aducem aminte de evenimentele din urmă cu 31 de ani din România, care au dus la înlăturarea șefului de atunci al statului. Spaniolii de la Dinamo, pe urmele lui Ceaușescu? Pe 21 decembrie li se pregătește o mare lovitură.

Spaniolii de la Dinamo, în colimatorul fanilor

Sosirea investitorilor spanioli la Dinamo a fost văzută ca un colac de salvare pentru „câini”. Chiar fostul antrenor Cosmin Contra și-a dat girul pentru Pablo Cortacero și asociații acestuia. Numai că în loc ca problemele care măcinau clubul să își găsească în sfârșit soluțiile, acestea s-au adâncit. Ademeniți cu salarii uriașe pentru Liga 1, mulți fotbaliști au semnat cu Dinamo în „era Cortacero”. Dar, banii tot întârziau să apară. Erau deja multe semne de întrebare în privința investitorilor spanioli, iar antrenorul Cosmin Contra a fost unul dintre cei care au părăsit corabia. Nici ultrașii nu au stat cu mâinile-n sân. Și au acționat în consecință.

20 la sută este procentul de acțiuni pe care suporterii îl au la Dinamo prin proiectul DDB. Fanii din Peluza Cătălin Hîldan au obținut „victorii” importante în lupta cu spaniolii. L-au dat jos pe Pablo Cortacero din Consiliul de Administrație și l-au dat afară pe directorul general Alex Couto. Ultrașii i-au convins pe românii din CA să numirea lui Constantin Eftimescu în rol de președinte. Asta în timp ce Cortacero a rămas un simplu administrator. Iar acum se pregătesc să dea o mare lovitură. Fix pe 21 decembrie. De ce atunci? Pentru că la acea dată a fost convocată Adunarea Generală a Acționarilor, publicată de Cortacero în Monitorul Oficial, pe 19 noiembrie.

Pablo Cortacero este fortat de ultrasii lui Dinamo sa plece
Pablo Cortacero este fortat de ultrasii lui Dinamo sa plece

Cine face parte din Consiliul de Administrație. Ce vor să obțină ultrașii

La momentul actual, Consiliul de Administrație de la Dinamo are următoarea componență: Constantin Eftimescu (președinte CA cu drept de semnătură), Cornel Dinu (administrator), Cornel Țălnar sau Papa cum îi mai spun fanii (administrator), Cristi Hîldan (administrator și reprezentantul suporterilor) și Pablo Cortacero (administrator).

Totul pare a fi împotriva lui Cortacero, asta pentru că românii din CA s-au coalizat împotriva sa și orice ar vrea spaniolul nu se va putea pune în aplicare. Pe asta mizează și ultrașii în AGA de pe 21 decembrie.

Cortacero are planurile lui, dar ultrașii îl pot contracara. Cortacero speră ca prin AGA de pe 21 decembrie să îl schimbe pe Cornel Țălnar cu un spaniol și să mai aducă încă doi în plus. Ceea ce i-ar crea un mare avantaj la voturi (patru contra celor trei ale românilor din CA), informează ProSport.

Numai că ultrașii vor să-i încurce lui Cortacero toate planurile. Omul care deține 73 la sută din acțiunile clubului ar putea fi împiedicat de ultrași.

Conform sursei citate, ultrașii vor să facă o cerere de constatare a nulității a Adunării Acționarilor bazându-se pe faptul că în informarea din Monitorul Oficial, Cortacero nu a specificat pe cine vrea să schimbe în CA și nici cine sunt cei doi pe care vrea să îi introducă pe posturile de administratori. Sunt detalii cerute de legislația din România, iar ultrașii încearcă să speculeze această scăpare a lui Cortacero. Mai ales că noii administratori care ar urma să fie numiți ar trebui ca în ziua în care a fost convocată AGA (21 decembrie), să aibă deja o declarație dată în fața unui notar român prin care ar accepta mandatul de administrator la Dinamo.

Lucru cam greu de realizat, dacă ne gândim că e nevoie de o programare la notar. Iar aceasta ar putea dura, având în vedere că notarul este român, iar oamenii lui Cortacero spanioli. În altă ordine de idei, ultrașii vor ca Pablo Cortacero să le cedeze pachetul de acțiuni pe care acesta îl deține la Dinamo.

Urmăriți Playsport.ro și pe