Spaniolii, odă pentru Gică Hagi și noua senzație a Farului Constanța. Ce au scris despre „Rege”

Olteanu Ștefan / 20.10.2021, 10:59

Spaniolii de la AS, odă pentru Gică Hagi și Jefte Betancor (28 de ani), noua senzație a Farului Constanța. Atacantul iberic a marcat din nou în runda precedentă și a ajuns la 9 goluri în acest sezon. Betancor conduce detașat clasamentul golgheterilor din Liga I, iar această performanță l-a adus în atenția ziariștilor din Spania.

„Jefte și maestrul Hagi”, au scris spaniolii de la AS. Odă pentru Gică Hagi și noua senzație a Farului Constanța

Odă pentru Gică Hagi și noua senzație a Farului Constanța, într-un material recent publicat de spaniolii de la AS.com. Ziariștii au studiat fotbaliștii iberici care evoluează pe întreg teritoriul Europei și au descoperit că aceștia au marcat în sezonul aflat în curs nu mai puțin de 130 de goluri.
Printre cei care au contribuit la aceste reușite se află și Jefte Betancor, care conduce clasamentul golgheterilor din Liga I. În vârstă de 28 de ani, Betancor a semnat cu Farul Constanța în vara acestui an, când a fost adus din postura de jucător liber de la FC Voluntari.

Impactul lui a fost unul uriaș și în primele 12 runde din acest sezon se poate lăuda deja cu 9 goluri marcate, la fel câte reușise pe tot parcursul stagiunii precedente.
Spaniolii au remarcat ascensiunea atacantului „sub bagheta lui Gheorghe Hagi” și speră ca în viitorul apropiat jucătorul să poată prinde un transfer important:

La FC Voluntari, Jefte Betancor a marcat opt goluri. Acest lucru nu a trecut neobservat de Farul Constanța. Anul acesta, sub bagheta lui Gheorghe Hagi, el a devenit una dintre vedetele din Liga 1. Acum, soarta sa poate fi la fel ca a celorlalți fotbaliști români care au plecat de la Farul Constanța în schimbul unei sume generoase de bani.
Răzvan Marin sau Ianis Hagi au semnat cu Standard Liege, respectiv Genk, iar Jefte poate găsi o oportunitate similară”, au scris spaniolii.

„Hagi, personalitatea care a produs cea mai bună versiune a unui jucător uitat în Spania”

În continuare, ziariștii de la AS au evidențiat din nou contribuția pe care a avut-o fostul mare jucător de la Real Madrid și Barcelona asupra lui Jefte Betancor:

Deocamdată, Jefte se gândește să înscrie cât mai multe goluri sub comanda lui Hagi, personalitatea care a produs cea mai bună versiune a unui jucător uitat în Spania, dar foarte valoros peste hotare”, au mai punctat spaniolii.

Jefte, cel mai bun marcator spaniol din fotbalul european:

  • Jefte Betancor (Farul Constanța / România) – 9 goluri
  • Pep Biel (Copenhaga / Danemarca); Carlitos Lopez (Panathinaikos / Grecia) – 7 goluri
  • Ivi Lopez (Rakow / Polonia); Jesus Jimenez (Gornik / Polonia) – 6 goluri
  • Erik Exposito (Slask / Polonia); Jesus Imaz (Jagiellonia / Polonia); Fran Navarro (Gil Vicente / Portugalia) – 5 goluri

Gică Hagi, prin ochii lui Betancor. „Era o încântare ca fotbalist și îmi place să-l am antrenor! Iubește și trăiește fotbalul”

Gică Hagi este un adevărat erou inclusiv prin ochii lui Betancor, care l-a descris pe „Regele” fotbalului românesc la superlativ în presa din Spania.
Betancor este născut în Las Palmas, iar în carieră a jucat la mai multe echipe din eșaloanele secunde ale fotbalului spaniol. După ce a evoluat o perioadă și prin Austria, Betancor a ajuns în cele din urmă în Liga I, în septembrie 2020. FC Voluntari l-a adus atunci, sub formă de jucător liber, iar ibericul s-a dovedit a fi o adevărată lovitură pentru formația ilfoveană. 9 goluri și 2 pase decisive a marcat Betancor în sezonul trecut, fiind unul dintre cei mai importanți jucători care au contribuit la salvarea lui FC Voluntari de la retrogradare. La finalul sezonului trecut, Gică Hagi a pus ochii pe el și l-a transferat la Farul Constanța.

Jefte Betancor spune că unul dintre motivele principale pentru care a ales Farul este chiar Gică Hagi:

Am ales Farul pentru că își propune să joace un fotbal bun. Iar jucătorii au șansa de a ajunge la cluburi mai mari. De asemenea, antrenor este Hagi, iar acest lucru mi-a atras atenția. Nu l-am prins prea mult jucând, însă tatăl și bunicul mi-au povestit că era o încântare ca fotbalist. Puțini oameni pot juca la Real Madrid și Barcelona, iar el a jucat la amândouă. Asta înseamnă ceva. Îmi place să-l am ca antrenor. Iubește și trăiește fotbalul. În afara terenului este super calm, dar la antrenamente și jocuri se transformă”, a spus Betancor, într-un interviu acordat pentru AS.com.

Întreg interviul poate fi citit AICI. Gică Hagi, prin ochii lui Betancor. Ce înțelegere are atacantul cu antrenorul său.