SPECIAL. Bourceanu a revenit cu „hattrick” în iarbă. Fostul fotbalist de la FCSB este, din nou, coleg cu Mihai Pintilii

Bădulescu Silvian / 04.05.2022, 15:47
  • Alexandru Bourceanu a revenit pe gazon. Fostul fotbalist, „tricolor” în 26 de ocazii, crescut la Galați, dar consacrat la FCSB este, din nou, coleg cu Mihai Pintilii, actual membru în staff-ul echipei patronate de Gigi Becali;
  • Bourceanu, cel care s-a retras din activitatea profesionistă în anul 2019, de la SCM Gloria Buzău, a fost legitimat în cadrul competiției de minifotbal Victory Cup, la echipa Old New Stars, acolo unde mai evoluează, pe lângă fostul coleg de la FCSB, și alte nume cu greutate în Liga 1 precum Sorin Ghionea, Petre Marin, Rică Neaga, Stelian Stancu sau Sorin Paraschiv;
  • Mai mult, fostul căpitan al FCSB-ului a reușit un „hattrick” într-o revenire de senzație, de la 3-0 sau 3-4, chiar la debutul pe iarba sintetică de pe terenurile de fotbal din apropierea cartierului Ghencea. La sfârșitul partidei, pe deplin meritat, Alexandru Bourceanu a fost numit „Omul Meciului”.

„Hattrick” la debut și titlul de „Omul Meciului”

Alexandru Bourceanu a fost unul dintre cei mai constanți fotbaliști români după 2010. Crescut la Galați și transferat de Politehnica Timișoara în 2009, cea mai bună parte a carierei a cunoscut-o la FCSB, acolo unde a jucat în perioadele 2011-2014, 2014-2015 și 2016-2017.

Retras din activitate în 2019, după 7 meciuri disputate la Gloria Buzău, Alexandru Bourceanu a revenit în iarbă, ce-i drept, sintetică, la competiția de minifotbal Victory Cup, una dintre cele mai puternice din Capitală.

Mai mult, chiar la debut, fostul căpitan de la FCSB a pus umărul la câștigarea celor 3 puncte printr-un „hattrick” de senzație și o revenire de la 3-0 pentru adversari.

Numit „Omul Meciului” la capătul partidei, Bourceanu a avut, în această partidă, doi coechipieri cu sute de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc: Mihai Pintilii și Gigel Coman.

Bourceanu 1
*Poza de dinaintea partidei, alături de Mihai Pintilii, Gigel Coman și ceilalți colegi de la Old New Stars

Mihai Pintilii și Alexandru Bourceanu joacă, din nou, împreună

Cei doi mijlocași au împărțit vestiarul la FCSB în perioadele 2012-2014 și 2016-2017, timp în care au cucerit, cu echipa lui Gigi Becali, două titluri naționale și Supercupa României.

Totodată, în sezonul 2013-2014, FCSB s-a calificat în grupele UEFA Champions League, acolo unde au jucat contra celor de la Chelsea Londra, Schalke 04 și FC Basel. Bourceanu și Pintilii au fost oameni de bază în angrenajul echipei.

Debutul lui Alexandru Bourceanu a fost cu dreptul, la fel ca și cel al lui Mihai Pintilii, din urmă cu mai puțin de-o lună.

Atunci, formația roș-albastră, conform echipamentelor de joc, a câștigat, pe teren, cu scorul de 3-2 contra celor de la All For One, echipă din „zona roșie” a clasamentului.

Old New Stars a acumulat 37 de puncte în 20 de etape și se află pe locul 4. Primele trepte ale clasamentului sunt, în ordine, ocupate de Ludicom, Arsenal România Supporters Club și Electrictelecom.