SPECIAL. ”Briliantul” șlefuiește diamante. Mutu l-a luat sub aripa sa pe ”Noul Rareș Ilie”. Gabriel Gheorghe abia a împlinit 16 ani și are un vis măreț: ”Vreau să câștig Champions League!”

Sorin Chiriac 25.11.2022, 14:53

Am avut ”Noul Dobrin”, ”Noul Balaci”, ”Noul Hagi”, ”Noul Mutu”. Această sintagmă a devenit atât de comună, încât ne-am săturat de ea. Rămâne însă în continuare tentația de ne a lega de trecutul glorios, pentru a visa frumos. Iar puștiul pe care o să vi-l prezint astăzi chiar visează frumos. Iar asemănările cu idolul său, Rareș Ilie, sunt izbitoare: joacă la Rapid, pe același post cu fotbalistul lui Nice, este dreptaci, a fost adus în Giulești tot de la Academia de fotbal ”Juniorul” și, cel mai important, Mutu crede enorm în potențialul lui!

”Nu mi-a venit să cred când domnul Mutu m-a băgat să joc!”

Gabriel Gheorghe abia a împlinit acum două săptămâni 16 ani, dar se poate lăuda deja că a debutat în prima echipa a Rapidului! Luna trecută, la 15 ani, 10 luni și 36 de zile, Adi Mutu l-a aruncat în luptă, la meciul de Cupă cu Dumbrăvița. O zi pe care nu o poate uita niciodată. Să fii debutat de Adrian Mutu în tricoul Rapidului nu este puțin lucru… ”Nu mi-a venit să cred atunci când domnul Mutu m-am anunțat că sunt în lot pentru meciul de Cupă, iar apoi m-a și băgat să joc! Am avut foarte multe emoții, dar m-am concentrate pe meci și am reușit să trec peste. A fost ca un vis împlinit!”. Dar ”Briliantul” nu a făcut doar de dragul de a o face, ci pentru că are mare încredere în potențialul acestui puști, care îi calcă pe urme lui Rareș Ilie. ”Rareș Ilie este unul dintre idolii mei. Îmi plăcea foarte mult când juca la Rapid. Sper ca într-o zi să îi calc pe urme!”, a mai spus, cu timiditate Gabriel, pentru Playsport.ro.

Urmează pașii idolului său, Rareș Ilie: de la ”Juniorul”, la Rapid

La fel ca și puștiul vândut pe bani mulți de Rapid, și Gabriel a fost format tot la Academia de Fotbal ”Juniorul”. Mai mult, copilul care a început fotbalul încă de la 4 ani joacă fix pe aceeași poziție în teren ca Rareș Ilie, atacant lateral stânga. Este poziția în care se simțea cel mai bine și antrenorul lui, Adi Mutu, deci iată un alt atuu pentru a reuși să confirme așteptările care se pun în el. Iar aceste așteptări nu sunt mici, altfel ”Brilianul” nu l-ar fi luat sub aripa sa protectoare. Nu doar că l-a chemat la antrenamentele primei echipe și l-a debutat, dar îi urmărește îndeaproape evoluția și încearcă să-i dea cât mai multe sfaturi pentru a progresa. Așa cum o face și antrenorul său de la grupa de juniori a Rapidului, fostul atacant al Sportului Studențesc, Octavian Chihaia.

”Rapid este cel mai iubit club de fotbal din România”

Gabriel face parte și din lotul echipei naționale a României U17, fiind unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Deși a fost dorit de mai multe echipe, el a ales Rapidul dintr-un motiv foarte simplu: ”Am ales să semnez cu Rapid pentru că este cel mai iubit club de fotbal din România. Și a fost alegerea logică, după ce și Rareș a făcut aceeași pași, cu câțiva ani înaintea mea!”. A reușit să-și impresioneze repede antrenorii de la grupă, Mutu a auzit despre el, așa că până la convocarea în lotul echipei mari nu a mai fost decât un pas. Își dorește enorm să profite de regula jucătorului U21 și să devină un fotbalist de bază al giuleștenilor, dar ca mulți puști din gererația PlayStation-Instagram-TikTok, visează departe. ”Idolii mei de afară sunt Messi și Neymar”.

Și cel mai mare vis al tău care este, Gabi? ”Să câștig Champions League!”