Spectacol la Paris. Mbappe a devenit cel mai bun marcator din istoria lui PSG

George Drafta 05.03.2023, 10:32
Spectacol la Paris. Mbappe a devenit cel mai bun marcator din istoria lui PSG

Parizienii s-au impus în faţa celor de la Nantes în etapa a 26-a din Ligue 1 şi şi-au consolidat poziţia de lider al campionatului francez.

Dincolo de victoria cu 4-2, fanii au mai avut un motiv de bucurie după jocul de sâmbătă seară. L-au putut aplauda pe Kylian Mbappe care a devenit cu golul din prelungiri cel mai bun marcator din istoria clubului înfiinţat în 1970.

Atacabtul are 201 goluri izbutite pentru echipa lui Chritophe Galtier în ultimii 6 ani. El a ajuns pe Parc des Princes în 2017 de la AS Monaco. Şi a devenit rapid principalul marcator al echipei indiferent de numele coechipierilor săi din această perioadă. Aseară, Mbappe a închis tabela la 4-2 după ce gazdele au tremurat din nou pentru succes.

Au condus cu 2-0 după două goluri venite într-un interval de doar 5 minute. Leo Messi şi un autogol al adversarilor păreau că stabilesc încă de la început câştigătoarea. Dar până la pauză, nu doar că diferenţa nu s-a mărit, dar oaspeţii au şi reuşit să egaleze.

Au înclinat balanţa după pauză

Blas şi Ganago au marcat pentru un 2-2 la pauză care i-a pus din nou la treabă pe campionii Franţei. După o oră de joc, Danilo a înscris golul care a adus-o din nou în avantaj pe PSG. Assistul a venit chiar de la Mbappe care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în final pentru a treia oară consecutiv la un meci de campionat.

Mbappe are 11 trofee cucerite cu PSG
Mbappe are 11 trofee cucerite cu PSG

În acest moment, el şi coechipierii săi au 11 puncte faţă de urmăritoarea Marseille care urmează să joace duminică, în deplasare, cu Rennes.

Antrenament reuşit pentru duelul titanilor

Pentru PSG cel mai important examen al sezonului abia urmează. Miercuri, francezii joacă împotriva lui Bayern Munchen returul optimilor Ligii Campionilor.

În prima manşă, ei au pierdut cu 1-0 pe teren propriu confruntarea cu nemţii. Iar un eventual eşec în tentativa de a continua parcursul europena ar putea duce la plecarea lui Galtier de pe banca parizienilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe