Spectacol oferit de românce în Australia. Begu a fost surpriza zilei. Ruse a trecut în turul 2

Bădulescu Silvian / 04.01.2022, 09:35
Spectacol oferit de românce în Australia. Begu a fost surpriza zilei. Ruse a trecut în turul 2

Româncele au debutat pe tablourile principale ale turneului de la Melbourne, Australia. Acestea au jucat atât la Summer Set 1, cât și la Summer Set 2, în dimineața zilei de 4 ianuarie.

Jaqueline Cristian – Kaia Kanepi

După partidele de ieri, prima româncă ce va disputa o partidă astăzi este Jaqueline Cristian (locul 71 WTA). Aceasta este a treia jucătoare din România care ia startul la Melbourne.

Sportiva de 23 de ani va juca împotriva Kaiei Kanepi (locul 73 WTA), din Estonia, în vârstă de 36 de ani.

Gabriela Ruse, victorioasă

Gabriela Ruse a început cu dreptul 2022. Aceasta a respectat calculele hârtiei la Summer Set 1 și a învins-o pe Arina Rodionova, scor 6-3, 6-2. Jucătoarea din Australia nu ocupă decât locul 152 WTA și a primit un wild card pentru această competiție.

Primul set s-a terminat în 39 de minute, iar cel de-al doilea a fost și mai rapid. Gabriela Ruse a avut nevoie de încă 29 de minute pentru a-și trece în cont victoria.

Irina Begu, prima câștigătoare a zilei

Irina Begu (locul 62 WTA) a fost prima jucătoare din România care a jucat astăzi și care a obținut victoria în turneul de la Melbourne, Summer Set 2. Adversara acesteia a fost Jessica Pegula, jucătoare din Statele Unite ale Americii, ocupantă a locului 18 WTA. Românca a obținut o victorie la care puțină lume se aștepta, întorcând calculele hârtiei.

Irina Begu – Jessica Pegula s-a terminat 7-6 (6), 6-3 la capătul unui meci care a durat o oră și 45 de minute. Primul set a fost câștigat în 65 de minute, după ce Pegula a avut trei mingi de set pe care, însă, jucătoarea din București le-a anulat.

Sorana Cârstea se impune fără nicio problemă în două seturi

Sorana Cârstea (locul 39 WTA) a fost a patra româncă intrată în scenă la Melbourne. Aflată pe tabloul Summer Set 2, aceasta a întâlnit-o pe Varvara Gracheva, jucătoare de 21 de ani ce ocupă locul 77 WTA.

Partida programată la ora 09.45 și-a respectat calculele hârtiei, iar Sorana Cârstea s-a impus fără nicio problemă, 6-0, 6-0, într-un meci ce a durat doar 49 de minute. În urma acestei victorii, Sorana Cârstea va juca împotriva Amandei Anisimova, jucătoare din SUA situată pe locul 78 WTA.

 

Simona Halep, a doua favorită

Simona Halep va participa și ea la Melbourne Summer Set. Fostul lider mondial va avea acest turneu ca o ultimă pregătire înainte de startul Australian Open, programat la 17 ianuarie. Acolo, ea va debuta împotriva unei jucătoare venite din calificări.

În ceea ce privește întrecerea de la Melbourne, Simona Halep este a doua favorită, după Naomi Osaka, jucătoarea din Japonia. Cele două jucătoare de tenis se pot întâlni doar în ultimul act al turneului.