Sperietoare pentru Emma Răducanu în SUA. Au fost anunțate meciurile din runda inaugurală de la Cincinnati

Robert Zanfir / 13.08.2022, 16:48
Sperietoare pentru Emma Răducanu în SUA. Au fost anunțate meciurile din runda inaugurală de la Cincinnati

Emma Răducanu (19 ani, 10 WTA) o va întâlni pe Serena Williams (40 de ani), în primul tur de la Cincinnati. Partida dintre cele două este considerată capul de afiș al rundei inaugurale a ultimului turneu dinaintea US Open. Serena tocmai și-a anunțat retragerea din tenis.

S-a tras la sorți tabloul turneului de la Cincinnati. Turneul este programat să se dispute în perioada 15-21 august. Câștigătoarea trofeului se va alege cu un premiu în valoare de 412.000 de dolari și 900 de puncte în clasamentul WTA.

Sperietoare pentru Emma Răducanu în SUA. Britanica cu tată român o va întâlni pe Serena Williams

S-a dus un an de la marea peformanță a Emmei Răducanu. În sezonul trecut, britanica se impunea la US Open și devenea un star mondial. Acum, jucătoarea cu tată român este gata să revină la înălțime. Va debuta la Cincinnati cu un meci mare, împotriva Serenei Williams.

Cele două nu s-au mai întâlnit până acum. Dacă pentru Emma cariera este abia la început, pentru Serena este cântecul de lebădă. Americanca și-a anunțat retragerea, care se va întâmpla la US Open.

Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis

Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis. US Open va fi ultimul turneu la care marea campioană va participa din postura de jucătoare profesionistă.

„E cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată. Nu vreau să se termine, dar în același timp sunt pregătită pentru ce urmează. Din păcate, nu eram pregătită să câștig Wimbledon anul acesta. Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York. Dar am de gând să încerc. Și turneele preliminare vor fi distractive.

Sunt aici să vă spun că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. Acum câțiva ani am înființat în liniște Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie.

Dar am fost reticentă să recunosc pentru mine sau pentru oricine altcineva că trebuie să renunț la tenis. Nici măcar nu pot avea această conversație cu mama și tata. Parcă nu este real până nu o spui cu voce tare. Apare, mi se face un nod inconfortabil în gât și încep să plâng”, a spus Serena Williams, pentru revista Vogue.

Simona Haleo și Sorana Cîrstea și-au aflat adversarele

Simona Halep joacă duminică, 13 august, semifinala de la Rogers Cup. Pentru fosta campioană de la Roland Garros și de la Wimbledon, urmează turneul de la Cincinnati, apoi ultimul Grand Slam al anului.

Karolina Muchova (25 de ani, 168 WTA) va fi adeversara româncei, din primul tur de la Cincinnati. Dacă pentru constănțeancă sorții au fost mai darnici, pentru Sorana misiunea va fi una mai dificilă.

Elvețianca Belinda Bencic (25 de ani, 12 WTA) va fi adversara din primul tur al dâmbovițencei. Cîrstea și Bencic s-au mai întâlnit în circuitul WTA în 2021, la Grampians Trophy, când românca s-a impus cu 7-5, 6-2, în primul tur.