Noul stadion din Târgu Jiu a „debutat” în Superliga. Fanii au luat cu asalt arena + Spectacol al oltenilor de la FC U Craiova

Robert Zanfir 19.08.2022, 21:47
Noul stadion din Târgu Jiu a „debutat” în Superliga. Fanii au luat cu asalt arena + Spectacol al oltenilor de la FC U Craiova

FC U Craiova – Petrolul Ploiești a fost primul meci găzduit de stadionul Tudor Vladimirescu în Superliga. Arena, pe care nu demult juca Pandurii Târgu Jiu, a fost renovată și a revenit în circuit pe 25 octombrie 2019.

Suporterii fotbalului românesc de elită s-au reîntâlnit cu o mai veche cunoștință. Arena pe care nu cu mulți ani în urmă făcea spectacol Pandurii Târgu Jiu, „Tudor Vladimirescu”, a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc. Stadionul din Gorj a fost renovat și a fost inaugurat în 2019. De atunci, a găzduit mai multe partide, dar niciodată un meci de primă ligă.

Stadionul din Târgu Jiu a revenit în Superliga. Fanii au luat cu asalt arena

Întâlnirea dintre FC U Craiova și Petrolul, care contează pentru etapa a 6-a, se dispută la Târgu Jiu pentru că stadionul „Ion Oblemenco” este indisponibil pentru fotbal între 10 august și 30 septembrie. În această perioadă, în Bănie are loc un festival de muzică și se va schimba și gazonul.

Dorul de fotbal i-a împins pe microbiștii locali către stadion. La meci au ajuns, la ora startului, nu mai puțin de 10122 de spectatori. Un număr care menține media foarte ridicată a spectatorilor, din acest început de sezon.

Spetacol al oltenilor de la FC U Craiova

FC U Craiova și Petrolul erau vecine de clasament la începutul partidei. Ploieștenii veneau după victoria mare cu Rapid, 1-0, în timp ce oltenii lui Marius Croitoru sperau să confirme cele trei puncte obținute la Pitești, cu FC Argeș.

Fanii au făcut spectacol pe stadion, cu oltenii în prim-plan. Aceștia au aruncat pentru minute bune cu petarde și cu fumigene.

FCU Craiova – Petrolul Ploiești. ECHIPELE DE START:

FCU Craiova: Popa – Enache, Andre Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Baeten, Marquet, Chițu – Compagno
Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore, D. Albu, Sidibe, Van Durmen, D. Croitoru, Bahassa, Iancu, Cl. Bălant
Absenți: R. Negru (suspendat), Paramatti, Bauza (accidentați)
Antrenor: Marius Croitoru

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Cebotaru, Tavares, Ticu – Cioiu, Ivanovski, Măzărache
Rezerve: Moroz, Olaru, Velisar, Horj, Dumitriu, Borta, Bratu, Tucaliuc, Irobiso
Absent: Budescu (accidentat)
Antrenor: Nicolae Constantin

Stadion: Municipal „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu
Arbitru: Marcel Bîrsan / A1: Mircea Grigoriu / A2: Marius Mihai Marica / Arbitru VAR: Radu Petrescu / Arbitru AVAR: Petruța Iugulescu / R1: Szabolcs Kovacs / Observator arbitri: Marian Dorobanțu