VIDEO. Torțe, fumigene, ironii și incidente grave la Petrolul – Rapid. „Primvs Derby”, întrerupt minute bune! Au intervenit și pompierii. FOTO

Robert Zanfir Florian Tudorache 13.08.2022, 23:27

Derby-ul de tradiție dintre Petrolul și Rapid nu a fost lipsit de incidente. Fanii au aruncat cu torțe și fumigene, mai multe panouri publicitare au fost incendiate, iar partida a fost întreruptă minute bune.

Reveniți după șase ani de așteptare în Superliga, fanii Petrolului s-au dezlănțuit în mult așteptatul derby cu Rapid. Ploieștenii nu au mai câștigat din 2000 cu giuleștenii, astfel că premisele unei atmosfere incendiare pe arena „Ilie Oană” erau asigurate. Cu atât mai mult cu cât echipa lui Adi Mutu venea după trei victorii consecutive.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Incidente grave la Petrolul – Rapid

Toate cele 14 mii de bilete au fost vândute pentru derby-ul dintre Petrolul și Rapid. Meciul a contat pentru etapa a 5-a din Superliga și s-a jucat pe „Ilie Oană” din Ploiești.

Spectacolul din tribune a început din minutul 2, atunci când fanii ploieșteni au desfășurat un banner uriaș, întins pe toată peluza. Apoi, torțele si fumigenele au început să aterizeze pe teren, iar arbitrul Cătălin Popa a decis să întrerupă partida.

Timp de aproximativ 10 minute, stadionul a fost învăluit în fumul degajat de materialele pirotehnice ale suporterilor. Mai mult, bannerele de la baza peluzei rezervată gazdelor au luat foc, iar incendiul s-a extins. A cuprins și panourile publicitare de la marginea terenului.

A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a stinge incendiul și a controla evenimentele.  Cele două tabere nu au făcut economie de cuvinte nici când a fost vorba de mesaje și ironii transmise taberei rivale.

Gafă uluitoare a lui Horațiu Moldovan

Petrolul a deschis scorul prin Gicu Grozav. Revenit la Ploiești, atacantul a profitat de larghețea marcajului lui Cristi Săpunaru și a șutat la colțul scurt. Mingea s-a dus țopăit spre poarta lui Moldovan, care a gafat, iar Petrolul a schimbat tabela (Min. 23).

S-au aprins torțele pe „Ilie Oană”
S-au aprins torțele pe „Ilie Oană”

Petrolul – Rapid. ECHIPELE DE START:

Petrolul: Vâlceanu – Meijser, Tamaș, Huja – Pashov, Jair Tavares, Seto, Țicu – Cioiu, Ivanovski, G. Grozav
Rezerve: Moroz, A. Olaru, Velisar, L. Dumitriu, Cebotaru, M. Bratu, Măzărache, Irobiso
Antrenor: Nicolae Constantin

Rapid: Moldovan – J. Morais, Săpunaru, Al. Iacob, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, A. Ciobanu – Sefer, Dugandzic, Papeau
Rezerve: Ungureanu, Ignat, Onea, Al. Albu, R. Moise, Al. Ioniță II, Pănoiu, Costache, Mățan
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Bîrdeş Romică (Piteşti) / Arbitru VAR: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)