Statistica nu minte. Disensiunile dintre Mbappe, Messi și Neymar se văd din plin în jocul lui PSG

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.09.2022, 23:32
Statistica nu minte. Disensiunile dintre Mbappe, Messi și Neymar se văd din plin în jocul lui PSG

S-a vorbit foarte mult în ultimele săptămâni despre faptul că Mbappe are un statut privilegiat în vestiarul lui PSG. Pe bună dreptate, dacă ne gândim că, în momentul în care i s-a propus un nou contract, i s-a garantat de către conducerea clubului parizian că va avea un cuvânt greu de spus în strategia de transferuri a campioanei Franței.

Încep să se confirme tensiunile dintre Mbappe, Messi și Neymar

În acest context, s-a vorbit despre faptul că starul francez în vârstă de 23 de ani ar fi început să aibă o atitudine de superioritate față de colegii săi. Și în special față de Messi și Neymar, celelate două nume grele din atactul echipei antrenate de Christophe Galtier.

Au existat zvonuri conform cărora ar exista o situație destul de tensionată între Mbappe și ceilalți doi jucători-vedetă. Motivul ar fi reprezentat de faptul că francezul își dorește să fie „vioara întâi” la PSG și nu acceptă ca Messi și Neymar să iasă în evidență mai mult decât el în timpul meciurilor.

Această ipoteză a și fost confirmată la un moment dat, în timpul și la finalul meciului cu Montpellier de pe teren propriu. Câștigat de parizieni cu scorul de 5-2 în prima etapă a acestui sezon de Ligue 1. Atunci, Mbappe a ratat un penalty în prima repriză, iar în partea secundă campioana Franței a mai primit o lovitură de la 11 metri. Atacantul francez a vrut să execute tot el, dar s-a lovit de opoziția lui Neymar.

Se pare că Mbappe nu a trecut încă peste cearta din startul sezonului

Cei doi au discutat în contradictoriu preț de câteva secunde, iar în cele din urmă s-a decis ca Neymar să execute. Brazilianul a marcat, dar Mbappe a fost surprins într-o postură foarte controversată. El nu s-a bucurat alături de colegii lui pentru acel gol. Mai mult, au existat zvonuri conform cărora la finalul meciului, în vestiar, cei doi ar fi fost chiar aproape de bătaie, fiind despărțiți cu greu de colegi.

Clubul a negat aceste informații și a insistat că totul este bine între vedetele echipei. Însă cifrele arată clar faptul că există probleme mari, inclusiv în joc, între Mbappe, pe de o parte, și Neymar și Messi pe de altă parte. Se știe faptul că brazilianul și argentinianul sunt buni prieteni din perioada petrecută la Barcelona.

Starul francez arată foarte mult egoism în joc, în special față de celelalte două vedete ale lui PSG

Concret, până în acest punct al sezonului, Messi și Neymar și-au oferit mai multe assisturi între ei și i-au oferit ambii lui Mbappe destul de multe pase decisive de gol. În schimb, atacantul francez a fost extrem de individualist și nu a reușit până în prezent să le dea nicio pasă de gol celorlalți doi. Bineînțeles, poate fi vorba și doar despre o coincidență, însă evenimentele și zvonurile din ultimele săptămâni par să conducă spre ideea că este mult mai mult de atât.