Steaua mărșăluiește spre vârful clasamentului. O nouă victorie reușită de elevii lui Daniel Oprița în campionat

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.10.2022, 21:57
Steaua mărșăluiește spre vârful clasamentului. O nouă victorie reușită de elevii lui Daniel Oprița în campionat

Steaua a învins fără drept de apel Progresul Spartac la Clinceni, scor 0-3, în etapa cu numărul 10 din Liga 2. Chipirliu în minutele 9 și 90+2 din penalty, respectiv Chunchukov în minutul 33, au marcat pentru echipa antrenată de Daniel Oprița, care a revenit astfel pe primul loc, după ce fusese depășită anterior de Unirea Dej.

Steaua a revenit pe primul loc în Liga 2 după victoria concludentă cu Progresul Spartac

Steaua a acumulat 23 de puncte după primele 10 etape și are două puncte peste formația din Dej. Până în acest moment, Clubul Sportiv al Armatei nu a rezolvat problema dreptului la promovare al echipei roș-albastre, dar Adi Popa, care a fost integralist în victoria cu Progresul Spartac, speră în continuare că acest lucru se va întâmpla în cele din urmă.

„Nu putem ști. Noi, jucătorii, trăim cu speranța că la final poate vom beneficia de acest drept. Nu ține de noi. Ce ține de noi am făcut pe teren. Mai departe, e partea celor din conducere sau din Minister. Vrem să fim pe primele două locuri și după aceea să lăsăm TAS să decidă. Trăim cu speranța că se va schimba Legea Sportului și să beneficiem la final”, a spus mijlocașul de bandă la finalul partidei de la Clinceni, acolo unde se va juca și meciul dintre Metaloglobus și Dinamo de sâmbătă.

De asemenea, Popa, care a jucat în trecut și pentru FCSB, pe vremea când ea încă se numea Steaua, a făcut un apel la unitate între cele două entități: „În mod normal, toți fanii ar trebui să fie într-o singură parte. Dorința mea cea mai mare e să fie doar o echipă, la un moment dat. Oricare ar fi aceea. Suporterii ar fi de neoprit”.

Daniel Oprița rămâne rezervat

Deși echipa sa este lider în Liga 2 și practică un fotbal de calitate, Daniel Oprița nu se gândește încă la accederea în play-off. Antrenorul echipei din Ghencea a transmis un mesaj menit să îi țină „în priză” pe jucători.

„Trebuie să ne asigurăm locul de play-off. Mai departe vom vedea. Până nu mă văd în play-off, nu ne relaxăm. Se poate întâmpla orice, campionatul e foarte strâns. Noi încercăm să ne facem treaba la fiecare meci”, a spus și Oprița după meci.

Cum au arătat cele două echipe la Progresul Spartac 0-3 Steaua

Progresul Spartac: Ciontos- Boiangiu, Dițu, Florică, Grigore, Leafu, Lixandru E., Matei, Parfeon, Radu, Visic
Rezerve: Alexandrescu, Costea, Fărăgău, Mărgărit, Ohaci, Petcu, Sandru, Tong, Tudorache
Antrenor: Andrei Erimia

Steaua: Dincă- Bodișteanu, Chipirliu, Chunchukov, Drăghici, Enceanu, Gugu, A. Ilie, Mihăescu, Adi Popa, Sabău
Rezerve: Balgiu, Bărbulescu, Bustea, Gheorghe, Iancu, Oroian, Pacionel, Sima, Atanas Trică
Antrenor: Daniel Oprița

Urmăriți Playsport.ro și pe