Stelistul care vrea FCSB în Ghencea: „Nu știu care e rivalitatea lor, dar ar trebui lăsați să joace pe noul stadion”

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.01.2023, 09:19
Stelistul care vrea FCSB în Ghencea: „Nu știu care e rivalitatea lor, dar ar trebui lăsați să joace pe noul stadion”

Eugen Trică, fost jucător la Steaua și în prezent antrenor la Concordia Chiajna, este de părere că FCSB ar avea dreptul de a evolua pe stadionul din Ghencea, în ciuda conflictului existent între cele două cluburi, care își dispută identitatea echipei înființate în 1947. Mai mult, fostul mijlocaș ofensiv a plusat și a spus chiar că și alte formații ar trebui lăsate să închirieze această arenă.

Eugen Trică este de părere că FCSB ar avea dreptul de a juca pe stadionul Steaua

Trică a lăsat de înțeles că și-ar dori chiar și ca echipa sa să ajungă la un moment dat să își dispute unele meciuri considerate pe teren propriu pe stadionul Steaua. Fostul internațional consideră că este un lucru normal ca arenele construite din bani publici să poată fi închiriate de orice entitate care dorește acest lucru.

„Ar trebui lăsați, bineînțeles. De ce să nu joace? Acum nu știu care e rivalitatea între ei, dar merită să joace. Nu doar FCSB, cât și alte echipe. Poate jucăm și noi, poate și altă echipă. E normal”, a spus Eugen Trică, citat de digisport.ro.

Echipa lui Gigi Becali este destul de aproape de atingerea acestui deziderat

Recent, Parlamentul României a adoptat o lege care îi obligă pe administratorii bazelor sportive publice să le închirieze tuturor entităților care achită o taxă în acest sens. În decembrie 2022, legea a fost promulgată. Această lege mai trebuie să fie completată și de o Hotărâre de Guvern pentru a putea produce efecte. În acest sens, Gigi Becali s-a arătat optimist recent, bazându-se pe sprijinul primit din partea lui Marcel Ciolacu, președintele PSD și președintele Camerei Deputaților.

Vom face o cerere către CSA Steaua, urmează, eu sunt la curent cu asta. Ciolacu s-a ținut de cuvânt, numai că acum trebuie o hotărâre de Guvern. Legea s-a dat, se poate închiria stadionul, dar trebuie să existe o formulă de închiriere.

Am vorbit cu Hrebenciuc, care mi-a spus “vreau să-ți transmit că Ciolacu se ține de cuvânt, tot ce ți-a promis”. Normal că o să putem să jucăm!

Cu siguranță ne place să jucăm acolo, dar nu vreau scandaluri, să se bată între ei, nu-mi place. Ei au spus așa, cei de la Sud: „Când iei palmaresul, culorile și numele, venim la echipă”. Ei, să aștepte doi-trei ani și le voi lua. Se vor termina toate!

Ei sunt CSA Steaua, că au înregistrat marca, iar despre noi o să zică instanța că avem o marcă notorie, pentru că sunt continuatorii. Și o să fie două Stele! Avem palmaresul din 2000. Dar palmaresul nu se poate diviza, este unul”, a spus recent Gigi Becali, conform sursei citate.

Sursă foto: Facebook / Steaua București

Urmăriți Playsport.ro și pe